Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Maakt de groei van Schiphol ons gelukkiger?

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 633 
|
 tubantia.nl en AD.nl 
thomas_natuur_01-pp.jpeg

COLUMNN - Neem plaats op de sofa van Irene van den Berg. Zij analyseert iedere week ons economisch gedrag.

Kan Schiphol nog verder groeien? Voor de kerst moeten de luchtvaartsector, omwonenden en overheden hier samen een advies over uitbrengen aan de minister. Fijn hoor, dat er allemaal mensen mogen meepraten over de toekomst van de luchthaven. Alleen zijn ze met zijn allen aan het bakkeleien over de verkeerde vraag. Het dilemma is helemaal niet of uitbreiding kán. Als je de geluids- en milieunormen maar genoeg naar je hand zet, is alles mogelijk. Het echte vraagstuk is of we groei wíllen. Worden Nederlanders er gelukkig(er) van als de luchthaven nog verder groeit?

Er is een heel goede reden dat het overlegorgaan niet mag nadenken over deze filosofische vraag. Dan duurt het allemaal nog veel langer. De voorstanders van groei hebben daar veel te veel haast voor. En dus steekt iedereen zijn eigen voorspelbare riedeltje af. Omwonenden klagen over geluid, natuurorganisaties waarschuwen voor de uitstoot van CO2 en fijnstof, en de luchtvaartsector benadrukt dat groei belangrijk is voor de aantrekkingskracht van Nederland voor buitenlandse bedrijven. En dus voor onze economie en werkgelegenheid. Niet gek dat ze er samen niet uitkomen.

Lees verder via onderstaande link naar het originele artikel..................

Bekijk bericht op "tubantia.nl en AD.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

BRUSSEL (ANP) - Een recordaantal van ruim een miljard passagiers heeft zich in 2017 per vliegtuig laten vervoeren in de Europese Unie. Dat waren er ongeveer 71 miljoen meer dan een jaar eerder, meldt het statistiekbureau van de EU.

Het gaat dus eigenlijk goed de verkeerde kant op!

Geplaatst door anoniem1

Nee en het is ook bijzonder riskant voor de lange termijn. Uit heel Europa worden mensen gehaald om in Nederland te werken omdat er in Nederland zelf niet meer genoeg mensen zijn. Dit heeft het voordeel dat het mee helpt met het dragen van de vergrijzing van de huidige bevolking,het is zelfs noodzakelijk. Maar al deze werknemers bouwen ook weer rechten en aanspraken op voor de toekomst,waardoor het op lange termijn noodzakelijk is om steeds meer mensen hier heen te halen.
Het is een kunstmatige niet houdbare groei die op de lange termijn de problemen alleen maar groter maakt,