Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Maak woningbouw rond Schiphol weer mogelijk

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1112 
|
 vastgoedmarkt.n 
hv_geluidshinder_2336.jpeg

Bouwen rond Schiphol moet weer mogelijk worden. In de hele regio zijn 28 projecten die op slot zitten, onder meer doordat besluitvorming van staatssecretaris Mansveld uitblijft.
Dat zegt wethouder Adam Elzakalai van Haarlemmermeer in De Gooi en Eemlander. Op 22 september pleit Elzakalai namens de gemeenten uit de regio in de Tweede Kamer voor een doorbraak in het slepende dossier over woningbouw in de regio Schiphol. De gemeenten en de luchtvaartsector staan lijnrecht tegenover elkaar. De sector wil geen woningen uit vrees dat er meer bewoners worden gehinderd. De wethouder ziet geen probleem. Mensen die bij een luchthaven gaan wonen, weten goed dat ze hinder kunnen ondervinden. De wethouder denkt de impasse te kunnen doorbreken met de invoering van een nieuwe bepaling van het aantal gehinderden. 'Nu wordt elke woning binnen de geluidsgrens als een gehinderde geteld. Iedere nieuwe woning is dan een nieuwe gehinderde. Dat is onzin.'

Bekijk bericht op "vastgoedmarkt.n"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door gerard uit castricum

De oplossing? Verhuis Schiphol naar de Noordzee. dan heb je niet alleen de ruimte rónd Schiphol, maar ook OP Schiphol. En de nieuwe Noordzee-luchthaven kan zo groot worden als het wil (of kan).
Een echter win-win situatie.
Het is NU tijd om te handelen nu het nog niet te laat is. Er zijn voldoende succesverhalen elders om te weten dát het kan. Als je maar lef en lange termijn visie hebt. Daar ontbreekt het de sector aan. Politiek?