Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Maak internationaal vervoer klimaatvriendelijk

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 933 
|
 Werkgroep Toekomst Luchtvaart 
hv_natuur_029_8A_1.jpeg

Luchtvaart is buiten het Klimaatakkoord 2015 gebleven. Desondanks staat niets de lidstaten van de EU in de weg om de 'eigen' luchtvaart aan hun klimaatbeleid te onderwerpen, namelijk als een vervoersfaciliteit die niet te zeer van het reductietempo mag afwijken. In hun Toekomstverkenning 2015 verwachten CPB en PBL een verdubbeling van luchtverkeer op Schiphol in 2050. De toenemende broeikasgasemissie daarvan zal de onmisbare CO2-reductie van het overige vervoer gedeeltelijk teniet doen.

De huidige invoering van het Aldersakkoord markeert een cruciaal keuzemoment, want het biedt een unieke kans om een duurzame ontwikkeling in te zetten die deze onnodige opwarming kan voorkomen, zonder de kernfunctie van luchtvaart voor de economie aan te tasten.

Schiphol kan een train-airhub worden, met een blijvend plafond op luchtverkeer, een luchtvloot die steeds zuiniger en stiller wordt, toenemend economisch nut, afnemende uitstoot, een groter netwerk en behoud van de regionale werkgelegenheid. Lees verder

Voor de verdere ontwikkeling van dit concept stellen wij uw suggesties, commentaar en vragen zeer op prijs.

Werkgroep Toekomst Luchtvaart
Mr dr Hans Buurma, voorzitter


Reacties op dit bericht