Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Maak eens haast met de vliegende Tesla

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 556 
|
 NRC 
wp_politiek_3707.JPG

Zelfs al hoefde niemand deze zomer voor de zon naar het buitenland, op Nederlandse luchthavens was het weer topdrukte. In juli en augustus verwerkte Schiphol in totaal meer dan 13 miljoen passagiers (van wie tweederde hun reis op Schiphol begonnen en eindigden). Eindhoven Airport, het tweede ‘vakantievliegveld’, verwacht dit jaar ruim een miljoen meer passagiers dan de 5,7 miljoen die er vorig jaar vertrokken en landden.

Lees hier verder.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem1

Electrisch vliegen gaat er nooit komen voor boeing 737 en groter. Echt nooit,niet deze eeuw en ook niet over 4 eeuwen als accus 100 keer zoveel capaciteit hebben. Electrisch vliegen moet met een propeller,je kan geen straalmotor op electriciteit laten draaien. En de capaciteit van propellers is beperkt,evenals de kruis snelheid van vliegtuigen op propellers.
Een zuinige en stille variant,de turbo prop,is al niet meer competitief, Vooral door het gebrek aan maximale stuwkracht.

Dus waarom media steeds met electrisch vliegen komt snap ik niet echt,het is totaal niet reeel om te verwachten dat dit ooit gebruikt gaat worden voor vliegtuigen met meer dan 100 passagiers. Misschien heel klein deel om te laten zien dat het kan,maar het word nooit een echt alternatief. Laten we hier gewoon eerlijk over zijn,heeft niks met cynisme te maken.
Wereldbeeld van politiek en bevolking komt steeds verder van de realiteit af te staanmvooral gedreven door lobbys en Eigen belang. ,Dat vergroot het risico op slechte beslissingen waar een kleine groep veel aan heeft maar dat voor de samenleving als geheel negatief is.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Hele zwembaden kerosine gaan er doorheen bij een gemiddelde vlucht naar de USA, dat los je niet eventjes op met een accu..