Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Maak de borst nat voor overlast vliegveld

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 710 
|
 omroepflevoland.nl 
Graag_terug_op_Lelystad_1.jpg

Omwonenden van Lelystad Airport kunnen de borst nat maken voor de overlast die zij door de uitbreiding van het vliegveld kunnen verwachten. Daarvoor waarschuwen de burgemeester van het Limburgse Eijsden-Margraten en de voorzitter van een bewonersgroep bij Rotterdam Airport.

Burgemeester Dieudonné Akkermans en Alfred Blokhuizen van Bewoners tegen Vliegoverlast Rotterdam Airport verwijten de luchtvaartsector en overheid dat zij zich niet houden aan gemaakte afspraken. Zij hebben geen enkele reden om aan te nemen dat dit bij Lelystad Airport anders zal gaan.

Afwijkingen bij vliegroutes
Blokhuizen verwijst naar het afwijken van afspraken over vliegroutes rond Rotterdam, de openingstijden en nachtvluchten. Ook bij Eijsden wijkt vliegverkeer van Maastricht Aken Airport structureel af van afgesproken routes, zegt Akkermans. Het steekt Blokhuizen en Akkermans dat de rechter niet in staat blijkt helder over dit soort problemen te oordelen.

Fackeldey: wel heldere afspraken
De Flevolandse gedeputeerde Jop Fackeldey meent dat er wel heldere afspraken over Lelystad Airport zijn gemaakt. Het Luchthavenbesluit, dat tot 21 februari voor inspraak ligt, regelt de openingstijden, het type vluchten en de handhaving bij geconstateerde geluidsoverlast.

Fackeldey geeft toe dat de provincie geen bevoegdheid heeft om zelf te handhaven, omdat Lelystad Airport een luchthaven van nationaal belang is. Maar het Rijk heeft volgens hem voldoende middelen om overtreders aan te pakken en te bestraffen, al zal dit in de praktijk pas altijd achteraf gebeuren. Dat de Inspectie rond Schiphol niet altijd optreedt, komt volgens hem doordat niet elke afwijking van de vliegroutes illegaal is. Om veiligheidsreden moeten vliegtuigen van routes kunnen afwijken.

Vliegveld ligt onder vergrootglas
De gedeputeerde denkt bovendien dat Lelystad Airport dusdanig onder een vergrootglas ligt, dat bij de minste of geringste afwijking van de afspraken de minister of de Tweede Kamer aan de bel zullen trekken.

Bekijk bericht op "omroepflevoland.nl "

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Lelystad nationaal belang? Die fackeldey heeft zeker een verstandsverbijstering? Hoeveel provincies en daarmee de mensen gaan hier de ellende ondervinden?
Het is van internationaal belang dat men gaat minderen met die vliegende klimaatslopers!
Hoeveel mtr ligt Flevoland onde N.A.P.? Ga de dijken maar alvast versterken daar.........ze zullen verzuipen met die temperatuurstijging.

Geplaatst door Annelie uit Amstelveen

Dat is het hele probleem, die ´veligheidsredenen’ gelden niet voor de mensen op de grond...als er iedere dag urenlang met gifspuitende stinkstaven over je huis wordt gedenderd dan lijkt me dit een heel onveilige situatie voor bewoners, maar nee bewoners kunnen geen enkele aanspraak maken op veiligheid. De luchtvaartleiding vindt ‘eventuele regen ergens’ al onveilig want dan moeten ze beter opletten. Ook een miniscuul windje: onveilig. Veel te veel vliegtuigen af en aan: nee dat is niet onveilig mits de bewoners maar hun kop houden. Heel veel fijnstof en kerosine lozen op mens en dier? Nee dat vindt schiphol heel velig. Nou mensen in Lelystad geloof er maar niks van. Je wordt echt zwaar genaaid. Dat stupide vliegen is niet alleen onveilig maar ook nog steeds voor allemaal enge kortzichtige inhalige mannetjes en vrouwtjes heilig, een denkbeeld dat gewoon niet meer op gaat. Het zijn geen stoere vliegtuigen maar gewoon vieze stinkstaven en ze moeten weg!!!!!