Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchtverkeersleiding Nederland betaalde consultant bijna 5 ton

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1134 
|
 nu.nl 
hvs_lvnl_DSC_2529.jpg

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) zou een ontslagvergoeding van 455.720 euro hebben betaald aan een consultant.
Dat meldt nieuwszender RTL Z zondag op basis van het meest recente jaarverslag (Lees hier meer) van de instantie.

Het bedrag is hoger dan is toegestaan volgens de Wet normering topinkomens (WNT) die geldt voor de publieke en semipublieke sector.

De consultant stopte per 2014 na ruim vijftien jaar met werken bij Luchtverkeersleiding Nederland en kreeg het genoemde bedrag mee.

Een woordvoerster van de instantie heeft het bedrag bevestigd tegenover de zender en spreekt van een "maatwerkoplossing". Omdat de man in kwestie geen topfunctionaris was, gold de WNT-grens volgens de woordvoerster niet voor hem.

Het is niet de eerste keer dat LVNL in opspraak (lees hier meer) raakt vanwege de hoogte van salarissen. Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur heeft eerder een commissie opdracht gegeven onderzoek te doen naar de arbeidsvoorwaarden bij de organisatie.

LVNL is verantwoordelijk voor het civiele luchtverkeer in Nederland.

Door: NU.nl


Zelfde onderwerp, maar dan uit z24.nl. Lees hier meer.

Bekijk bericht op "nu.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

U weet wel, dat zijn die lui die vliegtuigen, onder andere in de regio Castricum, onnodig op minder dan 600 meter hoogte met een vreselijke pestherrie over uw hoofd laten vliegen.

Geplaatst door Wim

Alhoewel het in dit artikel niet gaat over vlieghinder, toch geplaatst, want het geeft een inkijk in een in zichzelf gekeerde organisatie, die goed voor zichzelf zorgt en waar je buitensporig veel geld kan verdienen. Naar buiten toe staat het in een schril contrast met de veelal vermijdbare vlieghinder die ze veroorzaken.