Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Luchtvaartsector helpt minister aan oneliners bij beantwoording Kamervragen Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 377 
|
 eenvandaag 
HvS_2e_Kamer.JPG

De luchtvaartsector en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werkten nauw samen bij de beantwoording van Kamervragen over de veiligheid van Schiphol. Dat blijkt uit documenten in het bezit van EenVandaag.

Niet alleen werd feitelijke informatie uitgewisseld, de luchtvaartsector mocht ook meedenken over redeneerlijnen en oneliners van de minister. Kamervragen werden verdeeld, er vond afstemming plaats over debatten en over Kamerbrieven werd overlegd. Uit de documenten, verkregen na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob), wordt duidelijk dat het ministerie van I&W niet alleen met Schiphol (voor 70 procent staatsbezit) en Luchtverkeersleiding Nederland (zelfstandig bestuursorgaan) van gedachten wisselde, maar ook met luchtvaartmaatschappij KLM.

Discussie onvermijdelijk

Uit agenda's en verslagen van de bijeenkomsten, die de naam 'strategisch overleg opvolging aanbevelingen veiligheid Schiphol' dragen, blijkt dat er afstemming plaatsvond over elkaars reactie op de conclusies van de Onderzoeksraad van de Veiligheid van april 2017.


Lees verder via onderstaande link

Bekijk bericht op "eenvandaag"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door gerard

En dat allemaal voor de bühne. De klucht is steeds gratis te zien vanaf de tribune van de plenaire zaal.

Geplaatst door Jos

Nu weten we ook wat de sector doet met de alarmerende conclusies van de OvV. Het inhuren van een 'corporate affairs strateeg' om het ministerie te helpen Kamervragen te beantwoorden en het veiligheidsimago te verbeteren terwijl er niets fundamenteels verbeterd aan de onvoldoende veiligheid

De gematigde groei campagne van Benschop zal ook wel van een 'corporate affairs strateeg' komen.

Geplaatst door Elodie

De grote bedrijven regeren in Nederland, het clubje van Rutte zijn de vliegenvangers. Oke, deze bedrijven zorgen voor werkgelegenheid bij o.a. Schiphol, en bij de gezondheidszorg! Goed bezig, de Schipholgroep in geheel Nederland. Mogen omwonenden en andere partijen dan ook meepraten?

Geplaatst door Peter

Dat is de BV Nederland, een kliekje van corrupte cda-ers en vvd-ers en veel graaiers uit het bedrijfsleven.
Wij betalen steeds meer, zij steeds minder. En de meerderheid van NL stemt op ze, bang dat hun veell te dure huis iets in waarde zakt of dat de vliegvakantie 100 euro duurder wordt.

Geplaatst door anoniem

Iemand verbaasd???