Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchtvaartmaatschappijen doen zich groener voor dan ze zijn

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 695 
|
 Volkskrant 
hv_vliegtuig_0296.jpeg

Luchtvaartmaatschappijen spelen met groene initiatieven in op de groeiende vliegschaamte, maar op dat ‘groene voetje’ valt wel wat af te dingen.

In de strijd om de reiziger proberen luchtvaartmaatschappijen zich zo groen mogelijk voor te doen. KLM schrapt een van zijn dagelijkse vluchten van Amsterdam naar Brussel door klanten een kaartje voor de Thalys te geven. Ryanair claimt de laagste CO2-uitstoot per passagier van Europa te hebben. Lufthansa biedt zijn passagiers de gelegenheid die uitstoot te compenseren. Niet door bomen te planten, maar virtueel te vliegen op biokerosine. Alaska Airlines roept passagiers op hun eigen fles water mee te nemen in plaats van die aan boord te kopen, terwijl Virgin Atlantic ’s werelds duurzaamste toilettasje voor de duurste klassen introduceert.

Lees meer via onderstaande link

Bekijk bericht op "Volkskrant"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Ryan Air noemt de CO2 uitstoot nu 'slechts 2%', maar zegt er niet bij dat dit mede door hen zelf zal gaan oplopen tot wel ca. 14%, terwijl ieder inziet dat het minder moet worden.

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

In de Volkskrant biedt KLM een 6 daagse vakantie (vlucht + hotel) aan voor iets meer dan 600 euro aan. Voor een vakantie van 6! dagen naar de andere kant van de wereld vliegen. Ik ken mensen die zeggen, 'dat is zo goedkoop, dat doe ik een paar keer per jaar'. De behoefte bestaat niet, KLM creëert de behoefte. Hoe past dat in de groene strategie van KLM?

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee


Geplaatst door Arnold

Misschien kan meneer Benschop zich beter druk maken om zijn benodigde vergunningen. Die schijnt ie niet te hebben namelijk.