Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchtvaartmaatschappijen bespreken nieuwe EU-strategie met Eurocommissaris Bulc

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1359 
|
 transport-online.nl 
hv_overig_1502.jpeg

BRUSSEL - De vijf grootste luchtvaartmaatschappijen van Europa, Air France KLM, easyJet, International Airlines Group, Lufthansa Group en Ryanair, hebben woensdag een nieuwe EU-strategie voor de luchtvaart besproken met Eurocommissaris Violeta Bulc van Transport.

Ze drongen er bij haar op aan een ​​strategie te ontwikkelen die groei en werkgelegenheid in heel Europa zal ondersteunen, de Europese luchtvaartsector zal versterken en Europese passagiers lagere tarieven en meer keuze zal geven.

De vier CEO's die aanwezig waren, Alexandre de Juniac, Carolyn McCall, Carsten Spohr en Michael O'Leary, spraken namens alle vijf de luchtvaartmaatschappijen. "We hebben een constructieve vergadering gehad. We verwelkomden de inzet die commissaris Bulc toonde om ervoor te zorgen dat efficiëntie de kern zal vormen van de nieuwe Europese luchtvaartstrategie."

"Europese luchtvaartmaatschappijen vormen de meest concurrerende sector in de luchtvaart, met een gevarieerde mix van vervoerders die concurrentie en keuze bieden aan de consument. Dit is de eerste keer dat samen het belang van een nieuwe Europese strategie voor de luchtvaart hebben benadrukt."

Meer eerlijke concurrentie

De luchtvaartmaatschappijen hebben Violeta Bulc aangemoedigd in de nieuwe strategie vooral meer eerlijke concurrentie op te nemen, de efficiëntie te bevorderen, de kosten in andere delen van de luchtvaartindustrie (zoals luchthavens die een monopoliepositie hebben en Air Traffic Control providers) naar beneden te brengen, en de belastingdruk op de passagiers te verminderen.

Daarnaast zouden de luchtvaartmaatschappijen graag zien dat er veiligheidsnormen worden ontwikkeld op basis van een risico-gebaseerde wetenschappelijke beoordeling.

De vijf luchtvaartmaatschappijen vervoerden samen in totaal 420 miljoen passagiers in 2014, goed voor de helft van de passagiersreizen in Europa.

Bekijk bericht op "transport-online.nl"

Reacties op dit bericht