Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchtvaart stoot meer CO2 uit in eerste kwartaal

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 496 
|
 Up in the Sky 
hv_vliegtuig_0572.jpeg

De luchtvaart heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 6 procent meer CO2 uitgestoten dan in dezelfde periode het jaar daarvoor, zo meldt het CBS.

Bekijk bericht op "Up in the Sky"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Wel vreemd, dat in de energietransitie de bouw zich moet richten op loslaten van aardgasverbruik, de zee wordt volgezet met windmolens en steeds meer weilanden met zonnepanelen, terwijl de luchtvaart gewoon mag doorgaan met het verpesten van ons leefmilieu, en op termijn alle winst m.b.t. CO2-emissies teniet zal doen. Het lijkt me dat hier toch geen draagvlak voor moet zijn.

Geplaatst door M uit U

Ik moet ook eerlijk bekennen dat mijn motivatie om me netjes en duurzaam te gedragen, steeds verder afbrokkelt. Waarom zou ik de auto laten staan en met de fiets boodschappen gaan doen als er elke 5 minuten een Boeing laag over komt bulderen en bakken fijnstof en CO2 uitbraakt? Waarom zou ik zonnepanelen nemen als de luchtvaart weer 6% meer CO2-uitstoot heeft? Waarom zou ik mijn muziek zachtjes zetten, terwijl mijn buren zometeen in een herrievliegtuig over mijn huis komen bulderen en dat volkomen normaal vinden?

Het wordt steeds moeilijker om je aan je eigen principes te houden als je dit soort berichten leest :-(

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Het door u gegeven lijstje van duurzaam gedrag is goed. Ik besef dat het moeilijk is met zoveel onrecht. Toch blijven doen: fietsen en bewegen is gezond, zonnepanelen dragen bij tot vermidering uitstoot, asociaal gedrag met herrie naar uw buren toe is ongewenst.

De luchtvaart zal eens de rekening krijgen gepresenteerd, het is belangrijk deze boodschap zoveel mogelijk uit te dragen.

Stem ook niet meer op die partijen die groei luchtvaart nastreven (vooral VVD, CDA, PvdA, PVV) en draag dit ook zoveel mogelijk uit. Bedenk dat de Groningers met hun protest toch uiteindelijk iets hebben bereikt.