Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchtvaart splijt nu zelfs VVD

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 283 
|
 schipholwatch.nl - 25-11-2019 
vvd_verboden_in_te_rijden.png

Het luchtvaartbeleid begint nu ook haarscheurtjes te veroorzaken binnen de eenheid van de VVD. Dat bleek afgelopen weekend op het partijfestival.

De VVD leek tot op heden eensgezind over de richting van het vliegbeleid: groei, groei, groei. De sector zou aan de wortels staan van de Nederlandse welvaart, aldus de beperkte visie van de liberale partij.

Luchtvaartwoordvoerder en ex-computer-verkoper Remco Dijkstra vertelde aan de aanwezige leden op het festival dat het met de uitstoot van de luchtvaart wel mee zou vallen, waarop een klein opstootje ontstond in de zaal.

‘Kappen met die handel’
“Kappen met die handel”, was duidelijk te horen, naast nog een aantal onbestemde kreten.

Het was de eerste keer dat Dijkstra weerwoord ondervond binnen zijn eigen partij over de te varen koers in het luchtvaartdossier.

Binnen de partij gonst het van de geruchten over de houdbaarheid van Dijkstra’s kamerlidmaatschap na de volgende verkiezingen. Hij zou volgens het pro-luchtvaart deel de sector meer kwaad dan goed doen met zijn ongenuanceerde uitlatingen en zijn ronduit slechte dossierkennis.

Leefbaar houden
VVD-ers die zich al tegen de verdere groei van de luchtvaart hebben gekeerd, zoals de Amstelveense wethouder Herbert Raat, zien in Dijkstra een sta-in-de-weg voor het leefbaar houden van hun gemeenten.

Dijkstra bleek na de vorige verkiezingen in ieder geval allerminst een stemmentrekker te zijn. Hij wist in heel Nederland slechts iets meer dan 1300 voorkeursstemmen binnen te halen voor de partij.

Bekijk bericht op "schipholwatch.nl - 25-11-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

De belastingdruk voor burgers is onder Rutte enorm toegenomen. Geld waarmee rechtstreeks het bedrijfsleven wordt gesubsidieerd. Dik betalen dus en hinder en schade ervoor terug krijgen.
Dat mensen vvd stemmen is onbegrijpelijk.