Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchtvaart richting Lelystad soms onder de 1.800 meter

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1045 
|
 vechtdalfm.nl (04-03-2017) 
hv_veiligheid_2813.jpeg

VECHTDAL – De chartervluchten die vanaf 1 april 2019 via Overijssel naar Vliegveld Lelystad vliegen, mogen alleen onder de 6.000 voet (1,8 km) komwn als zich meerdere vliegtuigen in een zogenoemd wachtgebied ophouden. Gedeputeerde Bert Boerman van Overijssel hoorde dat tijdens overleg aan de zogenoemde Alderstafel.

Dit overleg houdt zich bezig met de uitbreiding van Lelystad Airport. Werkgroep Luchtruim Overijssel had gedeputeerde Boerman een brandbrief meegegeven waarin de vrees wordt uitgesproken dat de vliegtuigen geregeld onder de 6.000 voet zullen komen. Boerman op zijn beurt uitte zijn zorgen daarover bij de commissie Alders. Eerder deze week werden de zorgen al uitgesproken in tijdens een bijeenkomst in Hoonhorst.

Als zich meerdere vliegtuigen in het wachtgebied bevinden, mogen toestellen voor de landing op Lelystad Airport dalen tot 3.000 voet (900 meter). Dit wachtpatroon is ter hoogte van Lemelerveld en Steenwijk. “In alle andere situaties blijven de vliegtuigen op 6.000 voet”, gedeputeerde Boerman. Wordt vervolgd…

Bekijk bericht op "vechtdalfm.nl (04-03-2017)"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

De ervaring met Schiphol/LVNL leert dat soms, regelmatig betekend. Ze doen gewoon waar ze zin in hebben. Afspraken gelden niet voor Schiphol/LVNL.


Geplaatst door Gerard uit Kastricum

Hier in Castricum altijd op 600 meter. 150 per dag of meer. Wacht maar. Er komt een dag dat het anders moet. Vanwege de veiligheid of zo. Niet beter. Maar anders. Eenmaal een vinger, dan neemt de sector de hele hand. Of meer. . Je hele leven nemen ze over.

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Het kan ook zo zijn dat de luchtvaartsector eerst met een heel erg bedreigend scenario komt, om vervolgens haar goede wil te tonen en er wat van afdoet. Zo geef je de bewoners het gevoel iets bereikt te hebben waardoor men minder ontevreden is. Toegepaste psychologie!

Geplaatst door anoniem

In slaap sussen van de bewoners is dit. Net als de wethouder van aalsmeer destijds,stond ook een artikel over op deze website. De mogelijkheid voor uitzondering is daar en onbegrensd. Controle hierop wordt waarschijnlijk gedaan door de inspectie leefomgeving en transport? Die hebben Schiphol nog nooit een strobreed in de weg gelegd geloof ik,is altijd weer een "uitzonderings geval" waar de sector zich op kan beroepen.