Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchtvaart klimaatvriendelijker? Shell heeft groene synthetische kerosine gemaakt….....

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 643 
|
 volkskrant.nl - 08-02-2021 
vliegtickets
Vliegtickets - illustratie

Door Bard van de Weijer

Shell zegt een belangrijke stap te hebben gezet om de luchtvaartsector te verduurzamen. Maandag maakte de oliemaatschappij bekend dat KLM op 22 januari in het diepste geheim een lijnvlucht heeft uitgevoerd met deels duurzame synthetische kerosine.

Een fles van de synthetische kerosine geproduceerd met de hulp van waterstof.Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant
Het is volgens Shell voor het eerst dat dit type kerosine is gecertificeerd voor gebruik in de burgerluchtvaart.

De synthetische vliegtuigbrandstof is gemaakt uit waterstof die is gemaakt uit wind- en zonne-energie en afgevangen CO2. Volgens deze methode ontstaat een gesloten systeem, waarbij bij verbranding in de vliegtuigmotor geen nieuwe CO2 vrij komt.

In totaal is vorig jaar in een proefopstelling................

Lees dit Volkskrant artikel volledig via onderstaande link

Bekijk bericht op "volkskrant.nl - 08-02-2021"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Hans Buurma uit Hilversum

Het ging om bijmenging van 1,5 %. Voor de eerste keer begrijpelijk. Voor de langere termijn moet deze kerosine op veel grotere schaal bijgemengd moet worden om de luchtvaart op het reductietempo conform Parijs te krijgen. Dat brengt de vraag naar vliegreizen omlaag, want de brandstof wordt aanzienlijk duurder. Bovendien legt het een enorm beslag op groene elektriciteit, dus de sector moet ook betalen voor extra faciliteiten. Hoe de VVD denkt om desondanks Schiphol naar 750.000 vluchten te laten groeien mag Joost (beter: Mark) vertellen

Geplaatst door NextGen - Aanslag op de volksgezondheid uit Uitgeest

NextGen etc.: HET ROMMELT BINNEN DE VVD / PVK BESTUUR TWIJFELT

Zou er een moment komen dat Cora van Nieuwenhuizen binnen haar eigen partij wordt teruggefloten vanwege haar krankzinnige beleid en uitspraken?

Onder de door haar gewenste 4e fix/ nieuwe, hoogfrequente luchtsnelweg boven het Gooi zijn VVD-ers al in actie gekomen*; laten we zeggen: goed voorbeeld doet volgen?

*Een artikel hierover in het NHD/G&E ligt al bij deze site op de plank, we zijn benieuwd of het bestuur van PVK/PVRC publicatie zal toestaan!

Geplaatst door anoniem1 uit nederland

Aangezien de hele energie transitie al bijzonder kostbaar is moet men inzetten op de meest efficiente reductie. De grootste reductie tegen de laagste kosten.

De alternatieven voor kerosine zijn heel erg inefficient als je de kosten zet tegenover de werkelijke co2 reductie.
Daar zou dan ook geen enkel geld naar toe moeten gaan want het is een enorme misallocatie.
Dat men hier op inzet is puur omdat men er met behulp van subsidie van de nederlandse overheid een verdienmodel voor "bv nederland" van kon maken.

Het kapitalisme is niet meer wat het geweest is,meer een private plan economie voor grote investeerders met een enorme misallocatie tot gevolg.