Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchtvaart dringt aan op coronatests om weer op VS te vliegen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 901 
|
 welingelichtekringen.nl - 21-07-2020 
covid-19-4931496_960_7201.jpg
Covid-19 pandemie
Credit: FrankundFrei

Grote Europese en Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen willen weer passagiers kunnen vervoeren tussen Europa en de Verenigde Staten. Daarom roepen ze de autoriteiten in Brussel en Washington op om samen te werken aan gemeenschappelijke testen van vliegtuigpassagiers op Covid-19. Daarmee zou de reizigersstroom weer op gang kunnen worden gebracht.

American Airlines, United Airlines, Lufthansa en International Airlines Group (IAG), het moederbedrijf van Iberia en British Airways, hebben hiervoor samen een brief opgesteld. Die hebben ze verstuurd aan de Amerikaanse vicepresident Mike Pence en Ylva Johansson, de eurocommissaris voor Binnenlandse Zaken.

Door de coronacrisis is Europa op slot voor de meeste Amerikanen, en omgekeerd de VS voor de meeste Europeanen. Onderling overleg heeft nog niet tot heropening van de grenzen geleid. "We erkennen dat testen een aantal uitdagingen met zich meebrengt, maar we zijn van mening dat een proef-testprogramma voor de trans-Atlantische markt een uitstekende gelegenheid zou kunnen zijn voor de overheid en de industrie om samen te werken en manieren te vinden om obstakels te overwinnen", stellen de luchtvaartmaatschappijen.

Bekijk bericht op "welingelichtekringen.nl - 21-07-2020"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Hoe was het ook alweer? Gezondheid gaat voor poen verdienen.

Geplaatst door ir. B. van Marlen uit Uitgeest

Precies, de financiële gezondheid van Elbers, Benschop, en vele aanverwanten gaat voor.

Geplaatst door Bas uit Heemskerk

KLM zal hier ook vast een aandeel in hebben vermoed ik. De uit de hand gelopen kunstmatige groei van de luchtvaart laat goed zien dat overheden door de luchtvaart onder druk worden gezet.
Was de luchtvaart nog maar een luxe nichemarkt. Ze hebben ondernemers, vakantiegangers en businessmodellen verslaafd gemaakt aan vliegen.

Ik ben kaar met die herrie en gezondheidsschade door de luchtvaart.

Geplaatst door @kabinet_klm volg mij op twitter uit Badhoevedorp

Vliegen is zeer verliesgevend, sleurt de economie mee in de afgrond, chanteert de belastingbetaler en verspreid het virus in no-time.

Geen keus dus, stoppen met vliegen NU.

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Gisteren in de media :

Uit metingen van virus-deeltjes uit het riool blijkt dat deze een stijgende lijn heeft ingezet in o.a. A,Dam en ja wel Shithol.........
Ga maar lekker met die vliegende virusverspreiders op pad hoor, maar betaal wel even zelf je ziektekosten e.d.

Geplaatst door anoniem1 uit nederland

Binnenkort publicatie van rivm rapport over de rioolmetingen,kan men precies zien hoe het zit met de verhoudingen van de deeltjes tussen alle meetpunten. Tenzij men het gaat verdoezelen natuurlijk.

Nieuw item op bas,weersvewachting voor het vliegverkeer. Komende week iets meer vluchten verwacht. In augustus sterke stijging verwacht.

1/3e van de transatlantische vluchten van klm vliegt leeg de oceaan over (ook afgelopen week in het nieuws). Ik vermoed dat dit vooral vluchten naar de vs zijn. Zou iemand mij kunnen uitleggen wat het nut is van vliegen met lege vliegtuigen? Straks wel beetje bio kerosine omdat dat goed is voor het klimaat. ja ja.

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

De reden dat ze leeg vliegen zijn de zg ‘slots’ , die geven je de rechten om te mogen boarden op een vliegveld, dus het financiële gewin gaat wederom boven Moedertje Aarde.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Er is helaas geen financieel gewin. Miljarden verliezen, linksom en rechtsom betaald door de burger. Door dit koppige corrupte luchtvaartbeleid wordt dit een enorme crisis voor de echte economie.