Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchtvaart blijkt splijtzam op “VVD festival”

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 529 
|
 AD 
EKN0-JsW4AAkCBM.jpg

Gelezen in het AD over het "VVD festival" dat op 23 november werd gehouden:

[…]Een ander stelt zelfs de opening van Airport Lelystad ter discussie. De VVD wil dit maar wat graag, maar tegenstanders als coalitiepartner ChristenUnie zien nu weer kans om de opening te traineren. De commissie Remkes oordeelt komende maand immers wat er op luchtvaartgebied moet gebeuren op het gebied van stikstof.

Tweede Kamerlid Remco Dijkstra probeert de kritiek te smoren. Hij zegt dat de uitstoot van de luchtvaart ‘relatief meevalt’ en de luchthaven ‘van internationaal belang is’.

Maar vanuit de zaal klinkt een kreet met meer echo: ,,Kappen met die handel.’’ […]

Bekijk bericht op "AD"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

"Tweede Kamerlid Remco Dijkstra probeert de kritiek te smoren. Hij zegt dat de uitstoot van de luchtvaart ‘relatief meevalt’ en de luchthaven ‘van internationaal belang is’."

Als dit al waar zou zijn voor stikstof, dan zeker niet voor CO2 en voor fijnstof. Met de voorgenomen groei gaan deze emissies ook sterk stijgen, ondanks de innovatiesprookjes van de sector.

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Ik hoop dat ook bij deze partij het besef begint door te dringen dat het in de economie om "een batig saldo" gaat. Dus niet alleen kijken naar wat iets opbrengt, maar ook naar alles wat je daar voor opoffert. Immateriële zaken zoals de negatieve invloed op de volksgezondheid, het woongenot en het klimaat zijn ook economische factoren en hoe langer die genegeerd worden, hoe groter ze worden.