Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchthaven Rotterdam wordt gestraft wegens overschrijden geluidsnorm

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 692 
|
 nu.nl - 14-03-2019 
HvS_Logo-rijksoverheid-instrastructuur-en-Waterstaat.png

Rotterdam The Hague Airport wordt gestraft, omdat de luchthaven de geluidsnorm bij Schiedam vorig jaar heeft overschreden. Er mag daarom dit jaar minder over Schiedam gevlogen worden, maakt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) donderdag bekend.

De geluidsnorm bij Schiedam werd in 2018 met 17,8 procent overschreden. Een "forse overschrijding", aldus de ILT. De inspectie heeft daarom besloten dat de luchthaven dit jaar maximaal 88 procent van de zogenoemde geluidsruimte op de locatie Schiedam mag gebruiken.

De overschrijding was het gevolg van het weer. De wind kwam vorig jaar veel uit het noorden en oosten waardoor vliegtuigen vaker moesten landen door over Schiedam te vliegen. De weersituatie week volgens de ILT "sterk" af van voorgaande jaren, maar is niet zo uniek dat het niet meer zal voorkomen.

Daarom vindt de ILT een maatregel noodzakelijk. Zo moet voorkomen worden dat de geluidsbelasting voor de omwonenden bij Schiedam te groot wordt. Om hoeveel minder vluchten over Schiedam het gaat, kan een ILT-woordvoerder niet zeggen.

Als de luchthaven zich niet aan de maatregel houdt, kan de inspectie een boete opleggen.

Bekijk bericht op "nu.nl - 14-03-2019"

Reacties op dit bericht