Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Luchthaven in zee geeft overlast in de kustregio’s

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1282 
|
 digikrant.noordhollandsdagblad.nl 
HvS_IJvlakte-banen-op-zee.png

Door Frans van den Berg

SCHIPHOL - Een luchthaven in zee lijkt de ideale oplossing om de overlast voor omwonenden te verminderen, maar uit een eerste analyse blijkt dat door de vliegroutes in de kustregio’s overlast ontstaat.

Dat blijkt uit de quickscan die luchtvaartminister Cora van Nieuwenhuizen op verzoek van de Tweede Kamer heeft gemaakt. Besluiten neemt de minister nog niet. De voor- en nadelen van het project zijn op een rij gezet, terwijl ook veel andere zaken nog moeten worden uitgezocht.

Verplaatsen van start- en landingsbanen naar de Noordzee is aanlokkelijk om de geluidsoverlast te verminderen. De quickscan laat echter zien dat op sommige andere plekken een verslechtering van de leefomgeving is te verwachten. De aan- en uitvliegroutes van de luchthaven in zee zullen naar verwachting deels over land lopen.

Spoorsysteem

De variant waarbij alle vliegtuigbewegingen naar het luchthaveneiland worden verplaatst, heeft volgens de onderzoekers operationeel en kostentechnisch de voorkeur. Landzijdige functies zoals parkeren, bagage-inname, security en vrachtafhandeling blijven op de huidige Schiphollocatie. Personen, bagage en vracht gaan via een ondergronds spoorsysteem naar het luchthaveneiland toe.

Bekijk bericht op "digikrant.noordhollandsdagblad.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Lijkt.........dat zegt genoeg. Wegwezen met dit idiote flora en fauna vernietigend hersenspinsel van een aantal figuren die hun tuintje schoon willen vegen en de troep bij mij willen deponeren!

Dus rap de prullenbak in en besteed die 80 milj aan fatsoenlijke dingen die het klimaat ten goede komen.
Faciliter geen CO2 en fijnstof, niet op zee en niet in de polder! Zet in op krimp en laat vooral mijn as pensioen met rust. Dank u.

Geplaatst door M.

Ik had echt zorgen om te moeten verhuizen als Schiphol voor de kust voor zoals op de afbeelding. Ik ben blij dat dit wordt gezien als idioot plan. Krimp is de enige oplossing, daar ben ik het helemaal mee eens zoals Michel zegt, daarom stem ik op Partij van de Dieren en niet meer op VVD of CDA. Als ik zo om mij heen hoor ben ik niet de enige, misschien wel omdat er nu een partij is die krimp wil zonder compromie en de luchtvaart zo snel is gegroeid dat het nu bijna iedereen wel opvalt dat het zo echt wel wat veel is, tevens het besef is dat het vooral vakantie gangers zijn, en veruit de meest niet eens iets toevoegen aan Nederland. Ik heb eindelijk na lang in ziektewet zittend door vliegtuiggeluidsoverlast, het gevoel dat ik de wind mee heb. Met mij hopelijk nog honderd duizenden mensen.

Geplaatst door anoniem1

Dit hele plan is nooit serieus overwogen,dat was al vanaf het begin duidelijk. Zelfs al zou het door zijn gegaan dan zou het nog tientallen jaren gaan duren,daar heeft echt niemand die nu overlast heeft iets aan.
Maar nu kan men straks wel mooi zeggen : ja we hebben alle alternatieven onderzocht en geprobeerd. Lelystad open,schiphol verplaatsen.
Maar dat kan allemaal niet,groei Schiphol zelf is (helaas,dat zal men er ook nog wel bij zeggen) de enige optie.

Geplaatst door anoniem1

Waar men zich naar mijn mening zorgen over zou moeten maken is de herindeling van het luchtruim en het op volle sterkte draaien van lelystad. Dat is reeel en op termijn van minder dan 5 jaar en gaat grote gevolgen hebben voor de vliegroutes zoals die er nu zijn. Sommige plaatsen zullen beter af zijn en andere plaatsen zullen slechter af zijn.
Het is wat Schiphol betreft in elk geval datgene waarover ik mij het meeste zorgen maak.

"Personen, bagage en vracht gaan via een ondergronds spoorsysteem naar het luchthaveneiland toe." Als je dit leest dan weet je toch al dat het niet serieus is maar goed.

Wat tata in wijk aan zee mag doen dat is onbegrijpelijk en nog onbegrijpelijker is dat er buiten wijk aan zee vrijwel geen ophef over is. Gevolg van de individualisering en het harder worden van de samenleving,de solidariteit is aan het verdwijnen en zolang men zelf nergens last van heeft vinden veel mensen het wel best. Totdat ze zelf ergens last van krijgen en daar kan je natuurlijk op wachten gezien de nu toch wel talrijke voorbeelden.

Tata gaat een overkapping bouwen voor de installatie die de stof explosies veroorzaakt en die zal eind 2020 klaar zijn heb ik begrepen. Maar goed,blijft absurd verhaal.