Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Linkse partijen maken bezwaar tegen Limburgse ‘pretvlucht’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 841 
|
 nrc.nl 
hv_geluidshinder_2813.jpeg

Door Mark Duursma

Luchtvaart Corendon gaat vaker vliegen vanaf Maastricht Aachen Airport. Om dat te vieren maken zo'n vijftien Limburgse politici dinsdag een rondvlucht boven Zuid-Limburg. Sommige partijen vinden dat niet kunnen.

„Het doelloos gaan rondvliegen boven Limburg ter viering van iets past helemaal niet in enig streven om de opwarming van de Aarde te pareren. In tegendeel zelfs!” Aldus GroenLinks en de Partij voor de Dieren van Provinciale Staten in Limburg.

Toch is dat precies wat circa vijftien Limburgse politici, aangevuld met zakenrelaties, journalisten en PVV-Kamerlid Dion Graus, dinsdag gaan doen. Ze maken een rondvlucht van twintig minuten boven Zuid-Limburg, om te vieren dat luchtvaartmaatschappij Corendon een tweede Boeing 737 stationeert op Maastricht Aachen Airport. Corendon vliegt deze zomer vanaf Maastricht naar 17 vakantiebestemmingen.

Naast het milieuaspect zien de linkse partijen een ander bezwaar. „Lekker rondvliegen met Corendon” botst volgens hen met de onafhankelijke positie van provinciale bestuurders. De provincie is enig aandeelhouder van het vliegveld. Bewoners verzetten zich tegen ruimere regels voor vrachtvluchten.

'Verspilling van tijd'
Het aannemen van een dergelijke gift is niet in strijd met het integriteitsbeleid, zei gouverneur Theo Bovens vrijdag bij een debat. Statenleden moeten zelf hun morele afweging maken, vindt Bovens, die zelf andere verplichtingen heeft. Gedeputeerde Twan Beurskens (VVD) vliegt wel mee.

Volgens Corendon telt de passagierslijst tien Statenleden, één burgemeester en vijf wethouders. De fractievoorzitters van CDA, VVD en PvdA vliegen niet mee. Alle drie omdat ze naar eigen zeggen andere afspraken hebben, niet omdat ze een ethische afweging hebben gemaakt. Jasper Kuntzelaers (PvdA): „Hoezo fêteren? Ik vind vliegen niet leuk. Ik vind het verspilling van tijd en energie van iedereen.”

Bekijk bericht op "nrc.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Niet gehinderd door enig fatsoen gaan deze lieden 20 minuten rondcirkelen boven Limburg.
Dion Graus, een type dat weinig op heeft met fatsoen is er ook bij.
Dit heerschap heeft al vaker laten blijken dat hij pro-luchtvaart is.
Meestal met zeer domme uitspraken........

Corendon is een tamelijk 'agressieve' luchtvaartmaatschappij, welke helemaal niets op heeft met milieu.
Als het maar geld oplevert, zodat ze hun misselijk makende reclamespotjes op de televisie kunnen blijven uitzenden.

Hoe een klein land met vele inwoners weggezakt is naar een bananenrepubliek, waar de luchtvaartsector de dienst uitmaakt en de beleidsmakers als stomme idioten er in mee gaan.

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Onthoud en geef door:
VVD staat voor Veel Vliegtuig Dreun. Van deze partij is in dit dossier NIETS goeds te verwachten, niet (meer) op stemmen dus.

Geplaatst door Frans S. uit Heemstede

De slogan van de PVV is nu eens niet minder minder minder maar meer meer meer vliegen.