Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Limburgse steden steken miljoen in redden vliegveld

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1076 
|
 rtlniews.nl 
me_vliegtuig_IMG_2012.jpg


De gemeenten Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen dragen ieder 1 miljoen euro bij aan de redding van Maastricht Aachen Airport (MAA).

Een woordvoerster van de gemeente Maastricht heeft dat bevestigd naar aanleiding van berichten in de Limburgse media. Vanuit de regio is in totaal meer dan 50 miljoen euro nodig voor een overname van het vliegveld. Het grootste deel daarvan (45 miljoen euro) wordt betaald door de provincie. Er wordt nog gezocht naar een exploitant. De gemeente Beek besloot eerder al om 2 miljoen euro bij te dragen.

Het vliegveld kwam vooral door de terugloop van vrachtverkeer in de problemen.

De drie Limburgse gemeenten eisen dat hun bijdrage wordt gebruikt voor het binnenhalen van reguliere lijnvluchten naar Schiphol of een andere grote Europese luchthaven met intercontinentale verbindingen.

De gemeenteraden van de drie plaatsen moeten in het voorjaar nog definitief akkoord gaan.

De luchthaven zweeft al jaren op de rand van een faillissement. Omdat de luchthaven minder dan een bepaald aantal passagiers trekt het niet onder het EU-regime voor staatssteun valt. In de buurt van Limburg zijn trouwens ook luchthavens in Luik, Eindhoven, Weeze, Düsseldorf en Köln-Bonn waar passagiers terecht kunnen.

RTL Z / ANP

Bekijk bericht op "rtlniews.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

En er volgen nog vele miljoenen aan samenlevingsgeld, die tot in lengte van jaren als sneeuw voor de zon zullen verdampen. Dit terwijl er zat alternatieven in de buurt zijn (luchthavens in Luik, Eindhoven, Weeze, Düsseldorf en Köln-Bonn). Gaat lekker zo in Limburg!