Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Liefde voor Schiphol bekoelt in de regio

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 375 
|
 fd.nl 
schiphol-pixabay_1280.jpg
Schiphol
Credit: hpgruesen

Door de groeiende overlast en niet nagekomen beloftes heeft Schiphol veel goodwill verspeeld bij de gemeenten in de regio. Waar zij eerst de luchthaven nog als banenmotor waardeerden, maar luisteren zij nu naar het groeiende verzet onder hun inwoners. Dat blijkt uit een FD-enquête onder de wethouders.

In het kort
- Het beeld van Schiphol als banenmotor en aanjager van de lokale economie is gekanteld.
- Vele regiogemeenten klagen over de groeiende overlast van het vliegverkeer, blijkt uit een FD-enquête.
- Wethouders stellen dat beloften over hinderbeperking te vaak niet zijn nagekomen.
- Meerdere gemeenten willen daarnaast dat het kabinet zich uitspreekt over wat voor luchthaven Schiphol moet zijn.

‘Je merkt dat de overlast veel langduriger en onvoorspelbaarder is geworden. Van een paar uur per dag, naar soms de hele dag. Irritant.’
Herbert Raat, wethouder (VVD) van de gemeente Amstelveen


Lees het hele artikel via onderstaande link (registratie is gratis)

Bekijk bericht op "fd.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

De overlast is inderdaad toegenomen, veel langduriger en ook voorspelbaarder: namelijk elke dag, elk uur van de dag een kloteherrie! Dit past prima binnnen de slinkse Lden en Lnight normen!

Lul Bensdorp denkt nog steeds dat aan een zgn. 'gematigde groei' door zgn. 'minder hinder', en afrname van emissies door 'vlootvernieuwing'

Elke groei zal helaas een toename geven van hinder en emissies! Beter is te kijken welke slots echt nodig zijn en veel overbodige rommel eruit te gooien en terug te gaan in het aantal. Dan maar wat minder mensen werkzaam in de luchtvaart, die hadden we vroeger ook niet daarin werkzaam.

En, oh ja, de liefde voor Schiphol is bij mij al lang bekoeld!

Geplaatst door V.O.S. uit Uitgeest

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Hoe kan een bedrijfstak dat subsidie opsleurt als kerosine, zich niet houdt aan sociale waarden nog geloofwaardig overkomen?
Iedere dag (zolang de windrichting zodanig is dat er geland wordt op de Kolderbaan en Zwanenburgbaan) word je wakker gebulderd door asociaal vlieggedrag.
Dan praat je over tijdstippen tussen 04:30 en 06:00 dat er vooral diagonaal over Uitgeest wordt gevlogen op een krappe 900 meter, maar ook wel lager.
Afremmen, bochten afsnijden en gierende geluiden, je hoort en ziet het allemaal boven Uitgeest.
Overdag, dat is voor de sector dus om 06:00 wordt de hel helemaal open gezet.
Het is en blijft blijkbaar een asociale bedrijfstak.

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

De liefde bij wethouders is het laatste jaar (blijkbaar) bekoeld. Bij omwonende is de liefde al vele, vele, vele jaren bekoeld. De wethouders ijlen (blijkbaar) een beetje na.

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Dickie Dick,s en zijn voorgangers met hun shithol hebben veel te lang cijfers en feiten gemanipuleerd in shithols voordeel.
Nu de bewoners dit niet meer accepteren dat deze berekeningen de belangen van de bewoners omzeilen is het in eens Leiden in last!
Dreigen gaat Dickie Dick shithol, zoals we onlangs in de media konden vernemen ja dreigen naar het kabinet, de arrogant Dickie!

Ik ben blij dat bewoners hun poot stijf houden en op krimp inzetten, niks 500.000 of nog meer klimaatslopende praktijken! Niks uitbreiden met nog een baan erbij! Gewoon 0 groei en dat heeft niks met liefde te maken maar met overlast beste wethouders.