Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Lezerspost: “Schiphol hoeft niet weg maar onzin om maar door te blijven groeien”

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 628 
|
 heemsteder.nl 
hvs_logo_schiphol_9-4-2017_13-58-54.jpg

Lezerspost: “Schiphol hoeft niet weg maar onzin om maar door te blijven groeien”

Door redactie De Heemsteder

Naar aanleiding van een aantal ingezonden brieven over geluidsoverlast heeft Eric van Westerloo een artikel in de Heemsteder gepubliceerd. Hier wil ik graag op reageren. Eerst even wat flauws maar een airco die net zoveel herrie maakt als een vliegtuig is natuurlijk gewoon stuk en je gaat ook niet voor je lol naast een wasmachine zitten.

In het artikel staat dat Schiphol werk verschaft aan in totaal, direct plus indirect, 420.000 mensen. In juli 2016 heeft de RLi , de raad voor de leefomgeving en infrastructuur – een onafhankelijk strategisch adviescollege voor regering en parlement, een rapport gepubliceerd getiteld ‘Mainports voorbij’. Het RLi komt uit op 94.100 in totaal.

De bloei van de regio Amsterdam wordt in het artikel voor een groot deel toegeschreven aan Schiphol. De WRR constateerde in 1997 dat een belangrijk deel van de economische groei rondom Schiphol voortkomt uit activiteiten die geen directe binding hebben met de luchthaven. Die activiteiten zouden zich ook elders kunnen vestigen en worden misschien wel ten onrechte aan Schiphol gerelateerd.
In het rapport van het RLi wordt de toegevoegde waarde van Schiphol geschat op 9 miljard euro.

Natuurlijk is Schiphol belangrijk voor de economie, er is ook niemand die Schiphol weg wil hebben, maar het is wel onzin om maar door te blijven groeien. Er zijn nu tenslotte al meer dan 100.000 mensen die te maken hebben met ernstige geluidsoverlast, en er zijn ook nog eens 24.500 slaapgestoorden, al veel te veel, vind ik.
De mensen die wachten op stillere, lees: iets minder lawaaiige, vliegtuigen moeten volgens mij een hele hele lange adem hebben. Vliegtuigen gaan immers best lang mee.

De gegevens van de meetapparatuur op het sportcomplex zijn trouwens te vinden op de website van de gemeente, bij BAS en op de site van ‘bewoners omgeving schiphol’. Op de laatste site lees je ook wat anders dan de luchtvaarlobby altijd vertelt.
Als het er nog bij kan wil ik afsluiten met de conclusie van Bert Wagendorp over Schiphol uit zijn collumn in de Volkskrant van 28 september. ”Het zijn daar hondsbrutale leugenaars en ze hebben schijt aan alles en iedereen.” Lees zijn collumn waarom hij dat vindt.

F. Slot, Heemstede.

Bekijk bericht op "heemsteder.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem

Mooie reactie.

Is erg veel fake nieuws door de luchtvaart lobby. Zoals bijvoorbeeld die indirect 420k banen. Wordt nooit onderbouwd,kan ook niet want het is fake nieuws.
Het fake nieuws van de luchtvaart lobby is standaard en bijna dagelijks te zien. Misschien moeten de tegenstanders van Schiphol ook maar fake nieuws berichten gaan plaatsen als tegenwicht.
Komt de discussie en besluitvorming vast en zeker ten goede.

Geplaatst door anoniem

Het is dan ook niet de economie die profiteert van Schiphol. Het is Schiphol dat profiteert van ons goede fiscale vestigings klimaat en goed opgeleide bevolking waardoor er hier uberhaupt mensen naar toe willen komen. Zie,je kan het net zo makkelijk omdraaien. Je zou het eigelijk moeten omdraaien want een goed fiscaal vestigings klimaat en opleiding zijn natuurlijk veel belangrijker dan een overstap hub,welke slechts een van de vele faciliteiten is en waarvoor bovendien vele alternatieven zijn.

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Bedrijven komen ook hierheen omdat Nederlanders goed zijn in hun talen en omdat we in Nederland een goede digitale infrastructuur hebben.

Geplaatst door Peter

Bedrijven komen hier heen omdat Nederland een belastingparadijs is. Voor de lege kantoren en brievenbussen die dit soort bedrijven erop na houden is Schiphol echt niet van belang

Geplaatst door Marc