Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Les 21 uit de cursus schiphollen: Salami-tactiek

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 319 
|
 schipholwatch.nl - 10-02-2020 
HvS_beleef_Schiphol.JPG

Het is belangrijk om verslechtering van het leefmilieu heel geleidelijk te doen plaatsvinden, zodat omwonenden niet teveel schrikken of het te gauw doorkrijgen. Het devies is dus: opknippen in kleine te behappen stukjes. De retoriek is hiermee doorspekt, zoals u in deze les kunt lezen.

De nieuwe MER Schiphol 2018 geeft nogal gemor, hoe moeten we dat nu handig opvangen?

Het antwoord is: gebruik ‘nieuwe’ termen als ‘beperkt groeien’, ‘niet de volledige groeiruimte benutten’, ‘gematigde groei’, ‘gecontroleerde groei ook, waarbij per jaar slechts een beperkt aantal nieuwe vluchten mogelijk is’. Dat klinkt toch al heel wat beter, niet? Zeg zelfs: ‘40.000 extra vluchten in drie jaar tijd is veel te snel’.

‘Verrassend veel ruimte voor groei’
De volgende zin is ook een knaller: ‘In de MER is eerst gekeken of bij de 500.000 vluchten tot eind 2020 het aantal ernstig gehinderden binnen de wettelijke normen blijft en zelfs nog vijf procent lager kan uitvallen. Dat is ruim gelukt. Ook na 2020 is ruimte voor groei en zelfs verrassend veel.’

U ziet, het is niet zo moeilijk. Geef aan dat het o zo zwaar benadeelde Schiphol ‘nu slechts beperkt vier banen tegelijkertijd mag inzetten van starts en landingen’. En noem het afgesproken maximaal aantal van 80 vliegtuigbewegingen (oftewel vtb’s) per dag op die vierde baan een ‘knelpunt dat we aan de onderhandelingstafel moeten zien op te lossen’.

De uitkomst wordt natuurlijk, dat dit knel­lende aantal helaas zal moeten worden verhoogd.

Oefen voor de spiegel
Let wel op uw gezichtsuitdrukking. U dient serieus, meelevend en zelfs bezorgd over te komen. Kijk uit met de uitdrukking in uw ogen en voorkom ongewenst glimlachen, oefen desnoods voor de spiegel!

En ach, die arme Aalsmeerders en Amstelveners, die zitten straks weer gewoon op het oude niveau. Terwijl ze dachten er vanaf te zijn met de door hen in 2000 verwelkomde ‘Polderbaan’. Die overigens een herriezone van Gouda tot voorbij Alkmaar heeft gecreëerd. Niet over praten dus!

De voorgaande delen van de cursus Schiphollen vindt u hier. Les 20 hier.

Bekijk bericht op "schipholwatch.nl - 10-02-2020"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Karien Schermer uit Heiloo

Inderdaad.

Het is al lang niet meer alleen de groep omwonenden van Schiphol die in de herrie zitten. Daar kan ik inmiddels als onderwonende van de Polderbaan (Heiloo) ook van meepraten!