Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Les 18 uit de cursus schiphollen: Belevingsvlucht

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 220 
|
 schipholwatch.nl - 07-11-2019 
tb_vliegtuig_20100620_KLM--PH-BQB.jpg

Het is al weer een tijdje geleden, en deze les gaat over nieuwe vliegvelden, zoals Lelystad Airport, die al helemaal niet kunnen zonder nog meer mensen in het lawaai en in de vervuiling te zetten.

Laat staan het klimaat te ontlasten en duurzaam te worden. Ik vond het geniaal, mensen ervan proberen te over­tuigen dat het allemaal niet zo erg zal gaan worden.

Het is zeker van gelijk niveau met de term ‘milieu­baan’ die de zogenaamde ‘polder­baan’ (ook al een eufemisme) in 2003 meekreeg!

Zit u er weer klaar voor? Daar gaan we dan.

Om aan te geven dat het allemaal wel zal meevallen met de herrie is de techniek van de ‘belevings­vlucht’ toe te passen.

Klein en licht beladen vliegtuig
Gebruik hiervoor een licht beladen, klein vliegtuig en vlieg een traject over de toekomstige slacht­offers slechts één keer. Dat geeft natuurlijk niet de werkelijke situatie weer die men later zal moeten aanvaar­den. Maar dat is ook niet de bedoeling.

Plan deze vlucht overdag en niet bij voorbeeld al om 5 uur ’s nachts of na middernacht, hoewel dit na opening uiteraard de gewoonste zaak van de wereld zal zijn.

Bestrijd vervolgens geluidmetingen die door sommige burgers zullen worden uitgevoerd. Pas in geen geval de milieu effect rapportage aan, maar blijf deze baseren op de door u al zolang met succes gehanteerde berekeningsmethoden.

Alvast meer lezen? Bezoek de weblog van ir Bob van Marlen! Zie hier.

De 18 afleveringen op een rij leest u hier.

Bekijk bericht op "schipholwatch.nl - 07-11-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Hans Buurma uit Hilversum

Bij de internationale club van luchtvaartmaatschappijen IATA hebben ze in de gaten gekregen dat het ooit zo prachtige imago van luchtvaart internationaal flink is aangetast. Hoe zou dat toch komen?

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Je kunt enkelen voortdurend belazeren, maar niet velen. Eens gaat men het zien en zoals Cruijff zei: als je het doorhebt! Ik hoop met mijn Cursus Schiphollen dit proces te versnellen. De maatschappelijke kosten van CO2-uitstoot zie je b.v. terug in de bosbranden in Australië en de overstromingen in Engeland. Nu nog zorgen dat dit juist wordt beprijsd en de echte vervuilers gaan betalen en niet alleen de belastingbetaler. De tijd dringt.