Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Leon Adegeest strijdt tegen uitbreiding Lelystad Airport: ‘Ministerie intimideerde mij’

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1253 
|
 Volkskrant 
Lelystad_stationsgebouw_hvs.jpg

Wennen? Tja, wennen. Uiteindelijk kun je aan alles wennen, kauwt Leon Adegeest op de vraag. Ja, waarschijnlijk zelfs aan Boeings en Airbussen die volgeladen met vakantiegangers op 1.500 meter hoogte door het zwerk boven je achtertuin schieten. ‘Maar dat je ergens aan kunt wennen, betekent niet dat je dat ook moet willen. Ik woon hier met een reden. Voor de stilte.’

Adegeest zwijgt. Buiten klinkt het getjilp en gekwetter van de vogels in het Vechtdal, dat net is besprenkeld door een van de zeldzame regenbuitjes die de verstikkende zomer duldt. ‘Hier hoor je vogels’, zegt hij. ‘Dat geluid wil ik niet inruilen voor het lawaai van vliegtuigmotoren.’

Lees meer.

Bekijk bericht op "Volkskrant"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Leon Adegeest over de ambtenaren op het ministerie: Ik vraag mij af of deze mensen over 20 jaar trots zijn op wat ze gedaan hebben. Of dat ze dan in een uitzending van Andere Tijden hun schuld bekennen. ‘Oei dat we die mensen in Overijsel en Gelderland (en bij Schiphol en bij RTHA en bij Eindhoven en bij Maastricht) toen zo voor de gek hebben gehouden.
Treffend verwoord door Leon Adegeest. Ik vraag mij altijd af of Huijser nog lekker kan slapen.

Geplaatst door M uit U

Het is dieptriest dat ik regelmatig lees hoe onze politici en ambtenaren zich gedragen..... Het is hier toch geen bananenrepubliek???

Ik hoop stilletjes nog op een definitief afstel van Lelystad. De voorgestelde vliegroutes beperken namelijk sterk het aantal plaatsen waar ik in alle rust kan gaan wonen..........

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Ik wil ook weg bij Schiphol, maar plaatsen waar geen vliegtuigen langs komen zijn schaars en voor de herindeling van het luchtruim durf ik eigenlijk geen keuze te maken.

Geplaatst door M uit U

Ja, dat probleem herken ik. Op basis van de huidige routes heb ik wel enig idee waar ik nu kan gaan wonen (rekening houdend met reisafstanden voor werk en school, dus de Wadden vallen af.....), maar ik ben bang dat over een paar jaar de ellende weer van voren af aan begint als die idioten van Schiphol en het ministerie de routes verleggen..... De dreiging van Lelystad zorgt er nu al voor dat de Veluwe, Betuwe en het Salland afvallen, want hoogtes van 1500 tot 3000m geven veel herrie (zeker als de rest van de omgeving rustig is).

Ben de wanhoop een beetje nabij................

Geplaatst door anoniem1

In de omgeving van Utrecht lijkt Houten me de meest veilige plaats. Vanaf Schiphol gezien ligt het in de luwte van Utrecht. Alleen als er drukke vertrek routes over het centrum van Utrecht gaan lopen krijgt houten daar last van maar die kans lijkt mij niet heel erg groot.