Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Lelystad bedreigt Lemelerveld

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1231 
|
 destentor.nl 
hv_natuur_3648.jpeg

LEMELERVELD/LELYSTAD - Zweefvliegveld Lemelerveld maakt zich ernstig zorgen over zijn voortbestaan, nu het in de toekomst wellicht het luchtruim moet delen met vaartuigen die zich klaarmaken voor een landing op Lelystad Airport.

Burgerluchtvaart en recreatief vliegen, weet PR-man Harrie Wiertz van Aero Club Salland, zijn als water en vuur. „En dan delven wij het onderspit, altijd. We mogen wel aan tafel zitten om de toekomst te bespreken, maar uiteindelijk hebben we niets te vertellen.”

Landingsbanen
Aero Club Salland is een begrip in zweefvliegend Nederland en een grote uitvalsbasis in het oosten van het land. De club telt zo’n 180 leden, die van heinde en verre naar Lemelerveld komen om door het luchtruim te glijden. Het vliegveld in Lelystad wil echter uitbreiden om grote passagierstoestellen te kunnen ontvangen. Dan kan het maar zo zijn dat die toestellen al boven Lemelerveld en het verdere Vechtdal de landing in moeten zetten. ‘Alleen bij grote drukte om vliegtuigen in de lucht te laten wachten’, hebben ze Wiertz verzekerd, maar die waagt te betwijfelen of die belofte wordt nagekomen.

Stiekem tussen de grote jongens vliegen is uit den boze. „Levensgevaarlijk! En er staan gigantische boetes en vliegverboden op.”

Bekijk bericht op "destentor.nl"

Reacties op dit bericht