Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Lelystad Airport zo snel mogelijk open’

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1107 
|
 De Telegraaf 4 juni 2018 
Lelystad_stationsgebouw_hvs.jpg

De voormalige topman van Air France KLM uitte daar maandag zijn zorgen over het gebrek aan infrastructuur voor de luchtvaart. Er zijn 195 luchthavens in de wereld die geen capaciteit meer hebben, terwijl het aantal passagiers naar verwachting dit jaar met 7% groeit. Er is sprake van een crisis, aldus Juniac. „Petje af dat Nederland investeert in nieuwe infrastructuur, maar laat ze de luchthaven zo snel mogelijk openen. Of verruim het aantal landingsslots op Schiphol. Kabinet, doe iets”, zo luidt de oproep van Juniac.

Complex


Schiphol heeft vorig jaar drie jaar eerder dan verwacht het maximaal aantal vliegbewegingen bereikt, door ruim baan aan prijsvechters te geven en het aantrekken van de economie. Het maximum van 500.000 vliegbewegingen is echter een politieke afspraak met de omgeving. Pas na 2020 kan de nationale luchthaven weer verder groeien. Lelystad Airport had eigenlijk al klaar moeten zijn als ‘overloop’-luchthaven van Schiphol, maar minister van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) heeft onder druk van tegenstanders in Overijssel en Gelderland vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen de opening van 2019 naar 2020 verdaagd. De bouwwerkzaamheden zijn volgend jaar klaar.

„Uitbreiding van luchthavens levert natuurlijk moeilijke discussie op met de omgeving. Het is complex. Maar voor toerisme en handel is meer capaciteit nodig”, zegt Juniac. Ook stelde hij maandag dat de invoering van een vliegtaks in Nederland de economie schade kan berokkenen. Het ministerie van Financiën werkt echter al aan een taks, die in de schatkist moet verdwijnen. De luchtvaartsector zelf werkt aan een systeem om schone vliegtuigen te belonen.

Bekijk bericht op "De Telegraaf 4 juni 2018"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door francois uit Oegstgeest

Ik woon in Oegstgeest.
Gisteren 254 laagvliegende landende vliegtuigen boven mijn huis gehad.
Vanaf 1 juni 2189 vliegtuigen. (bronhttps://streams.vlieghinder.nl/reports/events.php)

Het is om GEK van te worden.
En dan dit bericht lezen.
Schandelijk.

Het wordt tijd voor een grote opstand tegen deze overheid.
Groningen, Lelystad, Schiphol......
Alleen economische groei telt.
Inwoners van NL doen allang niet meer mee.

Geplaatst door Maarten uit Oegstgeest

Inderdaad, de regio Leiden wordt ten gevolge van de noordelijke winden al 30 dagen continu geteisterd door die aluminium vliegmonsters. Die vliegen regelmatig lager dan 600 m. Gisteren weer vier van die 747 kerosinebommen vanaf ARTIP. En enige tijd geleden zelfs om 23.30 u wanneer iedereen slaapt. Bij BAS klagen helpt helemaal niet. Vroeger kreeg je nog een passend antwoord, nu staat er dat men de reactie in goede orde ontvangen heeft en opgeslagen (lees in de onderste la). BAS is een afreageerhok, maar totaal zonder enige toegevoegde waarde.
Zolang Rutte, Wiebels, Blok e.a. neoliberalen dit land overheersen is er geen hoop op verbetering rond Schiphol/Lelystad, Groningen, duurzame economie. En zijn polderbaan, Lelystad etc. alleen maar bedoeld voor groei, niet ontlasting van de hinder.
We gaan demonstreren bij Schiphol, maar er moet meer gebeuren. De huidige rotte politiek moet eens artikel 21 van de Grondwet respecteren. Dat betekent minder accent op economische groei en zakkenvullerij en meer accent op de leefomgeving en het klimaat. Dan maar wat minder welvaart.

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

@Francios en @Maarten,

Ik woon in de IJmond (35KM van Schiphol ) en vanaf mijn terugkomst van vakantie 19 mei jl komen hier de vertrekkende herriebakken over.
De gehele dag vanaf 06:15 tot 23:00 uur komen ze volgas ongeveer om de 45 seconden over mijn woning ( hoogte varieert tussen 1000 en 1800 mtr ) ik ben inmiddels de tel kwijt hoeveel dat er p/d zijn.
Met als toetje dat de verkeersleiding het ook nog eens nodig acht om ons soms s,nachts te voorzien van deze geluidsterreur zodat je nachtrust ook nog eens verpest word.
Buiten zitten en van je tuin genieten met dat heerlijke weer is er niet bij, sterker nog alle deuren dicht en binnen blijven.

Die trans-atlantische vluchten naar noord en zuid Amerika zijn de ergste (wat nou zuinige en minder herrie producerende Dreamliners) en dat die 747 nog mag vliegen is de grootste schande. Als die overkomt liggen zelfs de dakpannen te rammelen!

Nee doe dan maar de inkomende vluchten, die presteren het om tussen de 600 en 800 mtr over mijn woning te vliegen.
Ach sorry......16 tot 20% van deze vluchten vliegt te laag nml onder 600mtr

Klagen bij BAS hoef je niet te doen hoor die hebben geweldige antwoorden waar je echt mee geholpen bent. Wat een volksverlakkerij is die hobbyclub zeg. Die club is opgericht om de provincie en Schiphol te vrijwaren van klachten.

De enige optie is verhuizen, maar waar moet je heen? Koop een huis in Brabant en Eindhoven gaat uitbreiden, Maastricht idem...... de polder in of naar de Veluwe ........laat maar....Lelystad.

Ik wens jullie veel sterkte toe met deze ellende die je gerust geluidsterruer mag noemen.

Mvgr Michel

Geplaatst door Francois uit Oegstgeest

Michel, het aantal vliegtuigen boven je huis kun je op deze site bekijken.
Postcode invullen en ik kijk altijd weer met afgrijzen hoeveel fijnstof over ons huis is uitgesproeid.
's-Nachts ramen dicht en met oordoppen slapen, overdag in de tuin zitten is er niet bij.
Ik heb een speciale geluiddempende hoofdtelefoon gekocht om overdag mijn woede te kunnen temperen over die continue stroom van laagvliegende smerige vliegtuigen. GEK wordt ik ervan.
En dan lees ik bovenstaand artikel dat er meer capaciteit nodig is.
Wat nodig is ie een flinke crisis in de luchtvaart.
En die gaat er komen......
Want wat er nu gebeurt kan niet meer.


Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

@Francios,

Bedankt voor het linkje hoor ik was er al van op de hoogte. Tevens maak ik gebruik van 2 apps nml flightradar 24 en plane finder en die gebruik ik alleen als ik denk dat die herriebakken te laag vliegen.
Als je deze apps gebruikt dan schrik je je wezenloos van de vele vele niet meer te tellen herriebakken die op allerlei hoogtes overkomen.
File op de Nederlandse snelweg valt in het niet!

Die crisis in de Europese luchtvaart is er al , air berlin failliet, easy yet wil niet naar Lelystad, al italia en klm/airfrance hebben het fincieel niet makkelijk en dan dit,

https://www.vlieghinder.nl/nieuws/artikel/geen-harde-aanpak-eu-tegen-oneerlijke-concurrentie

Oneerlijke concurrentie? Hoe zit het dan met de gesubsidieerde bio kerosine.......hoe zit het met de accijns en btw.....

Mvgr Michel

Geplaatst door M uit U

"Er is sprake van een crisis".

Wat een onzin..... Een zwaar vervuilende, herriemakende industrie die ons klimaat en woonomgeving om zeep helpt, kan niet nog verder groeien en dat is dan een 'crisis'? Een stijgende zeespiegel: dát is een crisis. Bedenk me trouwens net dat Schiphol onder zeeniveau ligt :-)

Geplaatst door M uit U


Geplaatst door Webbeheer uit Kastricum

@ M uit U. De eventspagina werkt voor geheel Nederland. Het is wel zo dat allen laag vliegend verkeer rond schiphol wordt gezien. Vliegverkeer hoger dan 7500 meter wordt niet weergegeven. Wellicht staat uw postcode niet in de database. Stuur eventueel een mail aan beheer, zie de contactpagina. Dan wordt uw postcode toegevoegd.