Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Lelystad Airport presenteert zich als ‘toekomstige twin’ van Schiphol

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1084 
|
 Transportnieuws 
tb_vliegtuig_030920_geesterduin.jpg

LELYUSTAD - Lelystad Airport positioneert zich als groeiende luchthaven en als toekomstige twin-airport van Schiphol op de internationale luchtvaartbeurs voor business aviation EBACE in Geneve, Zwitserland. Met name worden de vestigingsmogelijkheden voor bedrijven in de reparatie- en onderhoudssector van de luchtvaartindustrie onder de aandacht gebracht. De EBACE beurs is van 19 t/m 21 mei 2015. Luchthaven Lelystad en de gemeente Lelystad presenteren zich samen met enkele reeds op de luchthaven gevestigde bedrijven (QAPS, SPECTO Aerospace, AVIOCOM en Aircraft Maintenance Netherlands) in een gezamenlijke stand.

Ook grotere vliegtuigen

Met het recent genomen Luchthavenbesluit is het zeker dat Lelystad Airport vanaf 2018 beschikt over een start- en landingsbaan van 2.700 meter (inclusief veiligheidstroken). Daarmee kunnen ook grotere vliegtuigen, naast business jets, straks landen op en vertrekken vanaf de Lelystadse luchthaven. Voor bedrijven, met name in de MRO-sector (Maintenance, Repair and Overhaul) is dat een vestigingsfactor van betekenis.

Promotie luchthaven

Luchthaven Lelystad Airport is de ideale plek om een bedrijf te vestigen. Om dat onder de aandacht te brengen hebben provincie Flevoland, de gemeente Lelystad, Lelystad Airport en NV OMALA, in samenwerking met gevestigde MRO-bedrijven op de ^luchthaven, een Engelstalige brochure samengesteld. Deze brochure wordt voor het eerst als acquisitie-instrument gebruikt op de luchtvaartbeurs EBACE. De brochure toont o.a. de gunstige ligging en goede bereikbaarheid.

Goed bereikbaar

Behalve door de lucht, is de stad ook goed ontsloten via de weg, het spoor en het water. En in de nabije toekomst wordt dat nog beter door verbreding van de A6, een derde afslag vanaf de snelweg en een goede ontsluiting van de luchthaven vanaf het regionale wegennet. Met het openbaar vervoer is er een rechtstreekse verbinding met Amsterdam en Schiphol Airport. Tussen station Lelystad Centrum en de toekomstige luchthaven komt een snelle busverbinding.

Bedrijfsgrond

De luchthaven biedt veel kansen voor luchthavengebonden en luchthavengeoriënteerde bedrijven die zich willen vestigen binnen de Metropoolregio Amsterdam. Lelystad maakt deel uit van dat intergemeentelijke samenwerkingsverband. Op en in de omgeving van de luchthaven is meer dan honderd hectare bedrijfsgrond beschikbaar.

Bekijk bericht op "Transportnieuws"

Reacties op dit bericht