Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Lelystad Airport niet openen is de enige juiste beslissing voor Nederland

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 644 
|
 satl-lelystad.nl - 15-12-2021 
Logo SATL_-_Lelystad.jpg

Regeerakkoord: Nu geen opening Lelystad Airport
Lelystad Airport is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ware bestuurlijke puinhoop. Gesjoemel met berekeningen, laagvliegroutes die toch niet worden opgelost, een verliesgevende business case en misleiding van burger, gemeenten, provincies en Tweede Kamer. ‘Gezien de bestuurlijke chaos, de schadelijke effecten van laagvliegen op onze leefomgeving en het klimaat, is de keuze om Lelystad Airport niet te openen de enige juiste’ stelt SATL (Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen)-voorman dr. ir. Leon Adegeest.

De 24 burgergroepen die zich hebben verenigd in SATL zijn niet verbaasd over het uitblijven van een Kabinetsbesluit over de opening Lelystad Airport. “Wij tonen al vijf jaar met feiten aan dat Lelystad Airport onnodig, onhaalbaar en onrechtmatig is. Gelukkig schiet het Kabinet zich, zoals Rutte III eerder wel deed, nog niet in eigen voet”, aldus Leon Adegeest.

Adegeest constateert dat een besluit tot opening de voorbije maanden politiek onhaalbaar is geworden. Niet alles kan. De stikstofproblematiek, ontbrekende vergunningen en de onoplosbare laagvliegroutes zijn onneembare hordes. Het is goed om te zien dat partijen als ChristenUnie, D66 en CDA hun verkiezingsbelofte (‘géén laagvliegroutes’) niet hebben gebroken. Positief is ook dat er in het regeerakkoord aandacht is voor de omvangrijke negatieve effecten van de luchtvaart en dat de laagvliegroutes concreet genoemd worden als probleem.

De 24 burgergroepen verenigd in SATL blijven, in nauwe samenwerking met provincies en gemeenten, doorgaan met hun strijd voor behoorlijk bestuur, juiste procedures en de bescherming van de leefomgeving voor Nederlanders.

Bekijk bericht op "satl-lelystad.nl - 15-12-2021"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

Als je leugens en bedrog aanwijsbaar wil definiëren hoef je maar naar dit dossier te verwijzen.

Geplaatst door Hans uit Oegstgeest

Misleiding van burger, gemeenten, provincies en Tweede Kamer geldt zeker ook voor Schiphol zelf! Ik ben blij dat Johan Vollenbroek de overheid met de neus op de feiten gedrukt heeft.

Geplaatst door Baard uit Heiloo

Lelystad open , de juiste beslissing!

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

U weet dat Heiloo ook een vliegroute van vliegveld Lelystad voor zijn kiezen krijgt meneer baard? Veel plezier alvast van al die nachtvluchten.