Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Leiden stuurt regio op pad voor krimp van Schiphol

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 678 
|
 leidschdagblad.nl - 02-12-2022 
krimp_de_luchtvaart.JPG

Door Binnert Glastra

De gemeente Leiden wil dat de regio Holland Rijnland zich focust op de krimp van Schiphol. De regio gaat daar niet over, maar de gemeenteraad besloot donderdagavond niettemin dit signaal vast te leggen.

De dertien gemeenteraden in Holland Rijnland laten deze weken weten wat zij vinden van het ’Werkprogramma 2022-2026’ van het in 2004 opgerichte regionale samenwerkingsverband. Daarin hebben onder meer woningbouw en klimaatadaptatie een belangrijke rol. Wat Leiden betreft wordt de krimp van luchthaven Schiphol aan de ambities toegevoegd en claimt de regio ook een voortrekkersrol om dat te bereiken. Dat besloot de gemeenteraad, op voorspraak van PvdD en GroenLinks, met een meerderheid van twee stemmen. Zij vindt dat het luchtvaartdebat te zeer door Noord-Hollandse partijen wordt gedomineerd.

Het is vooral symboolpolitiek en burgemeester Henri Lenferink, voorzitter van Holland Rijnland, maakte dat tijdens de vergadering ook duidelijk. ,,Holland Rijnland zal nooit aan een tafel komen waar het aantal vliegbewegingen ter sprake komt.’’ De regio heeft wel invloed bij het tegengaan van overlast door vliegtuigen, zei de burgemeester.

Bekijk bericht op "leidschdagblad.nl - 02-12-2022"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Symboolpolitiek of niet. Het zou goed zijn als alle gemeentes en regio's in de Schipholregio dit voorbeeld zouden volgen. Woningbouw en woongenot zijn belangrijker dan het verdienmodel van de KLM.