Platform Vlieghinder Kennemerland
 

laserpoints richten op vliegtuigen/piloten wordt strafbaar

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 618 
|
 nieuwsuittwente.nl 
laserpoints richten op vliegtuigen/piloten wordt strafbaar

Het hinderen van piloten en luchtverkeersleiders met laserpointers wordt expliciet strafbaar gesteld. Wie een vliegtuig of luchtverkeerstoren met een laserpointer beschijnt riskeert een gevangenisstraf of geldboete.
‘Een sterke luchtvaartsector vereist optimale veiligheid. Met deze strafbaarstelling van onveilig gedrag zetten we opnieuw een stap vooruit’, aldus staatssecretaris Atsma (Infrastructuur en Milieu). Deze maatregel is bedoeld om de luchtvaartveiligheid te vergroten en maakt onderdeel uit van een wijziging van het Wetboek van Strafrecht die vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd.

Staatssecretaris Atsma: ‘Laserbeschijning kan leiden tot hinder en zelfs oogschade bij de piloot of verkeersleider. Doordat zij worden afgeleid komt ook de veiligheid van passagiers in het geding. Dit is geen baldadigheid. Het betreft hier een ernstig delict dat een eigen plaats in het Wetboek van Strafrecht vereist.’ 

Piloten worden geregeld in hun werk gestoord door mensen die laserpointers op ze schijnen. In 2011 is 571 maal melding gemaakt van dergelijke praktijken.

bron: Ministerie van Infrastructuur en Milieu


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Loriet uit NULL

Wanneer wordt het verstoren van iemands nachtrust met de kans op gezondheidsklachten zoals o.a. hartfalen eens strafbaar gesteld?

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

"In 2011 is 571 maal melding gemaakt van dergelijke praktijken"

In september 2011 alleen al werden er bijna 5000 klachten ingediend tegen overlast veroorzaakt door vliegverkeer, dat is meer dan 100 keer zoveel.

Wanneer wordt deze overlast eindelijk eens strafbaar gesteld?