Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Landelijke CDA blijft toch tegen de opening van Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 219 
|
 omroepflevoland.nl - 23-09-2023 
Lelystad_einde_hvs.jpg

Het amendement om "Lelystad Airport gaat definitief niet open" uit het verkiezingsprogramma van het landelijke CDA te halen, heeft het zaterdag niet gehaald op het partijcongres. Het amendement was ingediend door Kees Sanderse van het Almeerse CDA.

"58 procent van de aanwezige partijleden stemde tegen", zegt Sanderse. "Wij als lokale partij blijven voor de opening van het vliegveld. Het kan namelijk de last op Schiphol verminderen en een positief effect hebben op zowel de werkgelegenheid als de economie van Flevoland."

Sanderse zegt dat het amendement vooral steun heeft gekregen van andere CDA-partijen uit onder meer Flevoland, Amsterdam en Friesland. De tegenstand kwam uit Gelderland en Overijssel. Volgens Sanderse kozen de overige partijen het preadvies, dat negatief was, omdat zij geen duidelijk belang bij de kwestie hebben.

Het Almeerse raadslid wil vanwege die steun daarom opnieuw met het landelijke CDA in overleg over de luchthaven. Het CDA was overigens eerst ook vóór maar is van standpunt veranderd vanwege de discussie over geluidsoverlast en het milieu.

Bekijk bericht op "omroepflevoland.nl - 23-09-2023"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

Het is goed dat het CDA zich (nog) niet heeft laten omkletsen. Een nieuwe luchthaven in tijden van klimaatcrisis is te gek voor woorden en ook het argument ontlasten van de regio Schiphol zal binnen no time door de groei achterhaald worden. Ik vrees dat het CDA later in coalitieonderhandelingen toch weer gaat draaien en met rechts NL mee zal gaan.

Wat werkgelegenheid betreft: voor enkele tientallen banen mogen tienduizenden Nederlanders de rest van hun leven in de vliegtuigherrie zitten. Er is gewoon geen plaats meer voor zoiets in dit land.

Ik ben wel benieuwd of NSC wel fatsoen en lef heeft om dit idiote beleid definitief om te buigen.