Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Lancering OmgevingsInfoSchiphol

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 682 
|
 Omgevingsraad Schiphol 
Lancering OmgevingsInfoSchiphol

"Op maandag 8 januari heeft minister van Nieuwenhuizen-Wijbenga (IenW) de mobiele applicatie OmgevingsInfoSchiphol gelanceerd. Met de app kunnen omwonenden van Schiphol via smartphone, tablet of computer informatie over het actuele vliegverkeer rond Schiphol raadplegen.
De app bestaat uit verschillende informatieve onderdelen. Nieuw onderdeel is de informatie over het actuele baangebruik op Schiphol. Met de app kan worden geraadpleegd welke banen op dit moment worden ingezet en waarom.
Informatie over het actuele vliegverkeer rond Schiphol werd al getoond op de website Vliegverkeer InZicht en is nu geïntegreerd in de app, zodat dit ook mobiel is te raadplegen. Dit onderdeel van de app toont informatie over individuele vluchten, zoals de gevolgde luchtverkeersweg, actuele vlieghoogte en vliegsnelheid, details over de vliegtuigen, de bestemming van het vliegtuig en informatie over de luchtvaartmaatschappij.
Met de app kan de gebruiker ook informatie opvragen over het vliegverkeer op een specifieke locatie, zoals de eigen woonplek. Daarnaast is het bijvoorbeeld ook mogelijk het aantal vliegtuigen dat overvliegt en de gemiddelde vlieghoogte van vliegtuigen op die specifieke locatie te vinden.
De app is tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen bewoners, bestuurders, luchtvaartsector en het Rijk in de Omgevingsraad Schiphol. Het is het resultaat van de afspraak tussen deze partijen om informatievoorziening en dienstverlening voor omwonenden van Schiphol te bundelen en samen te brengen op één plek.
Toekomstige uitbreiding van de app is onderwerp van gesprek in de Omgevingsraad Schiphol. De app is vormgegeven als een basisapplicatie waaraan elementen kunnen worden toegevoegd. Te denken valt aan informatie over geluidmetingen en verwachtingen over het vliegverkeer in de komende dagen (geluidsweerbericht)."

bron: Omgevingsraad Schiphol(ORS)

Bekijk bericht op "Omgevingsraad Schiphol"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door thijs uit Heiloo

Ja, handig hoor... Nu weet je een dag eerder dat je leefomgeving verziekt wordt.
Ik heb liever dat ze hun tijd en geld besteden aan het werkelijk verminderen van de overlast en niet aan onzinnige apps (wat overigens gewoon een website is) die aangeven dat je herrie hebt. Daar heb je in Heiloo geen app voor nodig, gewoon proberen een gesprek te voeren wat telkens onderbroken wordt toont het zelfde aan.