Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Laat je niet misleiden: de laagvliegroutes zijn niet opgelost

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 524 
|
 satl-lelystad.nl 
HvS-2e_kamer_18-12-2018.JPG

Zoals altijd is er veel gaande rondom Lelystad Airport. Zo is woensdag 16 december het Overleg Luchtvaart in de Tweede Kamer. Het zal knallen verwachten we. Verder meer over de laagvliegroutes, 'stikstof gate' en een nieuw boek: 'Schiphol regeert'.

Laat je niet misleiden: de laagvliegroutes zijn niet opgelost

In de Luchtvaartnota 2050 stelt minister van Nieuwenhuizen letterlijk dat laagvliegen is opgelost. Helaas weer een list, want het tegenovergestelde is het geval. In de nota krijgt Schiphol juist alle ruimte voor het schadelijke laagvliegen. Laat je dus niets wijsmaken. Lees hier de feiten.

O ja, zoals velen hadden ook wij uitgebreide ‘zienswijzen’ (soort bezwaar) ingestuurd op de luchtvaartnota. Er werd, niet alleen door ons, kortgezegd gehakt gemaakt van de inhoudelijk belabberde nota. Lees er hier meer over. Helaas is hier niets mee gedaan. Tot zover de participatie en het streven naar een goed onderbouwde visie. De nota wordt 16 december as. behandeld in de Tweede Kamer. Er zijn reeds 140 (?!) kritische vragen ingediend.Nieuw boek: 'Schiphol regeert'

Wie bepaalt het luchtvaartbeleid en hoe wordt het politieke spel rondom Lelystad Airport gespeeld? 'Schiphol regeert' geeft een feitelijke chronologie van de totstandkoming van de omstreden verkeersverdelingsregeling voor Lelystad Airport.

Een gerenommeerd historicus dook voor SATL in drie decennia aan kamerstukken en ander materiaal en reconstrueerde het spel vóór en àchter de coullissen. Lees er hier meer over.

Bestel 'Schiphol regeert'

Bekijk bericht op "satl-lelystad.nl"

Reacties op dit bericht