Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Laagvliegroute Lelystad Airport gaat ‘gewoon’ over het Vechtdal

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 629 
|
 rtvoost.nl - 02-12-21 
HvS_Logo-rijksoverheid-instrastructuur-en-Waterstaat.png

Slecht nieuws voor inwoners van het Vechtdal: vliegtuigen naar Lelystad Airport vliegen straks 'gewoon' via Lemelerveld naar Zwolle. Het Rijk onderzocht of er alternatieven waren voor deze laagvliegroutes. Conclusie: die zijn er niet, zegt minister Barbara Visser. De provincie Overijssel is 'teleurgesteld dat het Rijk de toezegging die is gedaan niet nakomt'.
Lelystad Airport is al jaren een bron van onrust voor veel Overijsselaars. Toestellen onderweg naar de polder vliegen volgens hen te laag over het Westen van onze provincie, met alle overlast van dien.

Toezegging
Volgens gedeputeerde Tijs de Bree heeft de minister beloofd dat er een oplossing zou komen voor deze laagvliegroutes. "Dat was de voorwaarde voor een opening van Lelystad Airport. Dat de minister nu aangeeft dat het toch niet lukt, vind ik teleurstellend. Ook gezien de toezeggingen die hierover eerder zijn gedaan."

De Bree 'heeft er bij het ministerie op aangedrongen om zelf in de regio een toelichting te komen geven op het besluit', schrijft de provincie.

Opening
Wanneer Lelystad Airport open gaat, is niet bekend. In januari vond de Tweede Kamer dat het vliegveld voorlopig niet open kan. Toen werd besloten dat een volgend kabinet naar de zaak moet kijken.

Het doel van het vliegveld in Lelystad is om het vakantieverkeer van Schiphol over te nemen, zodat dat vliegveld zich kan focussen op intercontinentale vluchten.

Bekijk bericht op "rtvoost.nl - 02-12-21"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door M uit uit Wijk aan zee

Hier in Wijk aan zee zijn ze zich er niet van bewust dat ons dorp ook te maken krijgt met Lelystad.
Dat gaat ook inhouden dat vluchten vanaf de Polderbaan nog lager over gaan komen.
Dus Wijk aan zee, dus dorpsraad! Wakker worden !

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

@M in Wijk aan Zee:

Het taboe om ruchtbaarheid te geven aan de combinatie HYPERPREFERENTE POLDERBAAN en de onverhoopte opening van de luchthaven Lelystad moet hoognodig worden doorbroken.

De komende luchtruimherziening dreigt uit te lopen op een rampscebario voor hele Regio's, maar te veel bestuurders volharden in de kuddementaliteit en lopen gedwee achter de snode plannen voor een "Holland Metropool" van CEO Benschop via een MRA 2.0 met bestuursbureau op de Zuid As waar al 32 gemeenten en 2 Provincies macht en middelen aan overdragen!

Bijzonder pijnlijk is dat het hele concept van die "Holland Metropool" rust op de As TATA / Royal Schiphol Group en via "Economische Raden en Fora" aan ons Openbaar bestuur wordt opgedrongen. Overigens wordt het hoog tijd dat dit taboe eens door de regionale media zoals het NHD wordt doorbroken....................

Heel verstandig dus om ook voor Wijk aan Zee nu aan de bel te trekken!

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Via de weg van de geleidelijkheid gaat de luchtvaart steeds een stapje verder. Eerst gaat het om een beperkt aantal vluchten die laag overkomen. Dan om wat meer die wel hoger zouden kunnen vliegen, maar dat laatste blijkt dan net weer niet te kunnen. En zo is het gekomen dat de hele randstad in de herrie zit. En straks ook de Veluwe, Overijssel en wie weet waar nog meer.

Geplaatst door Baard uit Heiloo

Was die ,, laagvliegroute geen 1800 meter ?.
Gaan we ons dan eerst maar eens inspannen voor de mensen die wonen onder de routes van 625 meter en lager ! En 10 x zoveel !
Irritant geneuzel dit !

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Voor mensen die onder vliegroutes lager dan 625 meter wonen zou 1.800 meter inderdaad een grote verbetering zijn, die ik hen van harte toewens. Maar voor anderen zou het nou juist een verslechtering betekenen en ik kan me voorstellen dat men daar niet op zit te wachten. En blijft het bij die matige overlast? Hoeveel mensen wonen er in de Randstad die nooit verwacht hadden dat de overlast van luchtvaart zulke porporties zou aannemen? Maar dat er iets aan dat heel laag vliegen moet gebeuren, staat voor mij buiten kijf.