Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Krimp van de Luchtvaart’-protest op Schiphol

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 125 
|
 deorkaan.nl - 19-10-2022 
Schiphol_klimaatactie_191214_WP_7629.JPG

Op zaterdag 5 november gaat de actiegroep Saense Onderwonenden Schiphol (SOS-Zaanstreek) samen met andere bezorgde burgers en actiegroepen protesteren op de luchthaven Schiphol.

De organisatoren willen hun onvrede uiten over de luchtvaart en hun eis ‘Krimp van de Luchtvaart’ kracht bijzetten door deze demonstratie.

Initiatiefnemers van dit protest zijn Milieudefensie Operatie Klimaat, de Krimp Luchtvaart Coalitie en Platform Vliegoverlast Amsterdam. Samen eisen de demonstranten een eind aan de voorkeurspositie van de luchtvaart en krimp van de luchtvaart:

“Wij demonstreren om duidelijk te maken welke negatieve impact de luchtvaart heeft op onze leefomgeving en die van generaties na ons.”

Het Krimp Luchtvaart Protest op Schiphol Plaza begint om 11.00 uur, aansluitend is er een protestroute.

Actuele informatie over het protest is te vinden op www.krimpluchtvaart.nl.

Eerder werd ook al op 14 mei van dit jaar gedemonstreerd.

Afgelopen week maakte gedeputeerde Jeroen Olthof (PvdA) met minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) afspraken “om de leefomgeving rond Schiphol te verbeteren”. Die afspraken (14 pagina’s) staan vol met voornemens maar zijn verder weinig concreet, er wordt afgesproken erg veel te gaan onderzoeken. Krimp van Schiphol als optie komt niet voor in het document (te downloaden vanaf de site van de Provincie Noord-Holland.)

Toevoeging redactie vlieghinder.nl.
Greenpeace en Extinction Rebellion voeren dan ook dezelfde actie. Zie hier.


Bekijk bericht op "deorkaan.nl - 19-10-2022"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

Op een heel slinkse wijze houdt men concrete informatie achter de hand, want mensen zouden zich rot schrikken als ze erachter komen dat zo’n ‘groen vliegpad’ recht over hun wijk komt. De provincie en I&W hebben nog nooit iets goeds voor de omgeving gedaan en dit is slechts en vervolg hierop.

De bedoeling is ervoor te zorgen dat ze letterlijk over je dak komen voordat dit wordt erkend, net als in 2003 bij het openen van de Polderbaan (=Leugenbaan!!!) en kom er dan maar eens van af!

Deze protestactie op 5 nov is dan ook HARD nodig.