Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Krimp kost volgens KLM 30 bestemmingen

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 158 
|
 digitalekrant.noordhollandsdagblad.nl 
krimp_cropped.jpg
Krimp
Credit: rawpixel

Door de krimpplannen voor Schiphol van het kabinet moet KLM zijn bestemmingennetwerk waarschijnlijk flink verkleinen.

Steden als Kiev, Porto en Belgrado, Montreal en Taipei


De luchtvaartmaatschappij denkt dat er dan zo’n 25 Europese plaatsen geschrapt moeten worden en zeker vijf verdere bestemmingen. Dat zou betekenen dat het netwerk ruwweg met bijna een vijfde moet slinken.

Het kabinet wil het totaal aantal vliegbewegingen op de luchthaven gaan terugbrengen van maximaal 500.000 naar 440.000 per jaar. KLM wordt daar als grootste gebruiker van Schiphol hard door geraakt.

In juni zei de maatschappij al te vrezen voor het voortbestaan van zijn netwerk zoals we dat nu kennen. KLM gaf ook al aan dat de hubfunctie van Schiphol zwaar zou worden ondermijnd. Maar concrete scenario’s van de impact van het kabinetsbesluit ontbraken toen nog. Nu heeft KLM dat wel op papier gezet en naar leden van de Tweede Kamer gestuurd.

Een mogelijk scenario is het schrappen van circa 25 Europese bestemmingen. Daarbij moet dan gedacht worden aan steden als Kiev, Porto en Belgrado. Bij de lange afstandsbestemmingen zouden bijvoorbeeld Montreal, Boston, Taipei en Osaka zomaar kunnen worden geschrapt.

De maatschappij spreekt van een ’aanzienlijke aantasting’ van zijn netwerk, temeer omdat het bedrijf het erg moet hebben van de vele overstappers die vanuit bijvoorbeeld Azië via Schiphol doorvliegen naar een andere bestemming.

Bekijk bericht op "digitalekrant.noordhollandsdagblad.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

Er zitten veel bestemmingen bij die weinig bijdragen tot de economie van Nederland, er kan best wel wat van af. We kunnen niet doorgaan met steeds maar weer verder groeien, zonder ook steeds meer mensen horendol te maken en slaap te onthouden. Krimp is harde noodzaak, ook al probeert men eronder uit te komen, wat ik al had voorspeld.

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Die bestemmingen worden niet onbereikbaar, je moet een keertje overstappen. Iets waar de KLM zijn brood mee verdient.