Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Krimp in luchtvracht Schiphol zet ook in augustus door

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 646 
|
 transport-online.nl - 13-09-2019 
Schiphol_DSC_3260.JPG

SCHIPHOL - In augustus van dit jaar reisden er 6.8 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol. Ten opzichte van augustus vorig jaar nam het aantal stoelen per beweging gemiddeld toe met +2,0 procent, maar vanwege een daling in de bezettingsgraad (-1,1 procent) en afname in vliegbewegingen (-1.3 procent), was de totale afname in reizigers deze maand -0,5 procent. Het aantal reizigers dat op Schiphol vertrok of aankwam nam af met -0,1 procent en het aantal reizigers met een overstap nam af met -1,0 procent, vergeleken met dezelfde maand vorig jaar.

Vracht

De krimp van het aantal vrachtbewegingen zette zich voort in augustus. In augustus 2019 zagen we -10,0 procent minder vrachttoestellen Schiphol aandoen ten opzichte van augustus vorig jaar. De gemiddelde vracht belading voor vrachttoestellen en voor passagiersvluchten namen af, resulterend in -10,9 procent krimp in volume.

Passagiersbestemmingen

In augustus reisden 4.8 miljoen passagiers van en naar Europese bestemmingen (-0,3 procent). Oostenrijk en Italië zijn bestemmingen die snel aan populariteit winnen (respectievelijk +13 procent en +7 procent). Andere bestemmingen aan de Middellandse Zee hebben het moeilijker. Frankrijk, Spanje en Griekenland daalden in passagiersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Schiphol verwelkomde in mei 2.0 miljoen intercontinentale reizigers (-0,5 procent). Verkeer naar Japan en de Verenigde Arabische Emiraten nam flink toe met respectievelijk 20 procent en 13 procent. USA groeide met bijna 6.8 procent, bestemmingen San Francisco en Boston zagen de grootste toename aan reizigers. Door het wegvallen van Jet Airways daalt het verkeer met India nog steeds met meer dan de helft.

Bekijk bericht op "transport-online.nl - 13-09-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Weet je wat een fijn bericht is uit dit artikel?
Het aantal overstapper is weer gedaald, nu met 1%, met andere woorden er is een trendmatige ontwikkeling aan de gang op Schiphol (KLM) voor wat betreft de afname van overstappers. Vooral doorgaan zo.

Geplaatst door Wim uit Castricum

Overstapper als percentage van het totaal aantal passagiers Schiphol. Bron Schiphol Feiten & Cijfers per jaar.
2014 - 40%
2015 - 39,5%
2016 - 37,8%
2017 - 36,9%
2018 - 36,6%
In 2019 alleen maar verdere afname. Bijvoorbeeld in maart 2019 -/- 4,6% en PtoP een toename van 5%

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Doorgaan zo, maar wel sneller. Laat de kerosine maar flink duurder worden. Iran of de houthi's in Jemen helpen hierbij.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Nederlandse staat zal wel weer bak subsidie of aandelenkoop overwegen. Mijn zuinige auto of verwarming thuis wordt weer duurder, maar nog meer gore kankerverwekkende vliegtuigen wordt juist flink aangemoedigd.