Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Kom naar grote actie 11 november op Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1121 
|
 www.geenvliegroutesbhz.nl 
tb_aktie_IMG_1665.JPG

Kom naar grote actie 11 november op Lelystad Airport

Lelystad Airport wil 1 april 2019 beginnen met vakantievluchten door prijsvechters, maar van normale vliegroutes is geen sprake. Rare laagvliegroutes en geluidsberekeningen uit de MER die niet kloppen. De geluidsoverlast blijkt veel groter te worden dan door het ministerie is voorgespiegeld. Eerst het luchtruim herindelen, normale vliegroutes vaststellen en een goede nieuwe MER uitvoeren, dan pas vliegen, vinden wij.

De Tweede Kamer neemt in december een besluit over de vliegroutes. Op 11 november is de laatste kans om te laten horen wat jij daarvan vindt.

De actiecomités Red de Veluwe, HoogOverijssel, Laagvliegroutes Nee en Nee tegen laagvliegroute over Ede organiseren van 10.00 tot 12.00 uur een grote actie bij het Aviodrome op Lelystad Airport. De actiegroep ‘vliegop’ uit Biddinghuizen ondersteunt deze actie en roept iedereen op de huidige uitbreidingsplannen met rare laagvliegroutes af te blazen. Letterlijk en symbolisch met toeters en alles wat blaast. Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid van Groen Links, en Cem Lacin, Tweede Kamerlid van de SP zullen hierbij als sprekers aanwezig zijn. De djembéspelers uit Hoenderloo treden op met diverse leuzen.

In het Aviadrome is op 11 november een voorlichtingsbijeenkomst. Direct na de actie kun jij daar dus terecht bij alle hoofdrolspelers (Luchthaven, ministerie, gemeente Lelystad, provincie Flevoland) met jouw kritische vragen.

Wanneer: zaterdag 11 november, 10-12 uur
Waar: bij Lelystad Airport Pelikaanweg 50, 8218 PG Lelystad

Programma:
10.00 -10.15 uur verzamelen
10.30 uur: Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid van Groen Links, geeft het startsein.
Cem Lacin, Tweede Kamerlid van de SP, is een van de overige sprekers.
De djembéspelers uit Hoenderloo treden op met diverse leuzen.

Check onderstaande link laatste informatie.
"Kom naar grote actie 11 november op Lelystad Airport" (Lees hier)

Bekijk bericht op "www.geenvliegroutesbhz.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Lydia uit castricum

Oplossing nachtroute Castricum-Limmen duurt langer dan verwacht
Wat is er met dit dossier gebeurd? We horen er niets meer over in Castricum? Op oude berichten over dit onderwerp kan niet meer worden gereageerd.

Geplaatst door anoniem

De route over hoorn zou omstreden zijn. Waarom deze route omstreden is en de route over castricum niet is niet echt duidelijk. Ik vrees voor castricum dat de huidige situatie de nieuwe realiteit is. Sluipend worden zo de grenzen verlegd.
Eerst is het maar tijdelijk en een uitzonderings geval, 2 jaar later is het dan de norm. Zie je ook gebeuren in het baangebruik van bv de buitenveldert baan en de aalsmeerbaan.

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Het Schiphol motto: bedrieg en heers.

Geplaatst door anoniem

Cda landingen op Schiphol en beter vasthouden aan uitvlieg routes zouden ook een oplossing kunnen zijn voor de vliegroutes van lelystad.
Dan blijft het Schiphol verkeer namelijk binnen kleinere grenzen en hoeft niet meer het hele luchtruim boven de 2000 meter gereserveerd te worden.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Zou mooi zijn als al die anti lelystad activisten dan ook wat sympathie voor regio Schiphol bewoners kunnen opbrengen.
Dus niet lekker gesubsidieerd op reis en veel herrie en vervuiling hier veroorzaken als het maar niet in hun achtertuin is, maar daadwerkelijk practice what you preach nastreven. Dus nee tegen gif, herrie en verspilling, dus ook gewoon kappen met die door de belastingbetaler betaalde pretvluchten..