Platform Vlieghinder Kennemerland
 

KLM tevreden over capaciteit van Schiphol voor 2024

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 215 
|
 welingelichtekringen.nl - 22-12-2023 
vliegtuigwrak.jpg
a Douglas Super DC-3 - was forced to crash

ANP) - KLM laat weten blij te zijn met de capaciteit op luchthaven Schiphol in 2024. "Hiermee kan KLM het herstel na de zware coronaperiode doorzetten", stelt de luchtvaartmaatschappij. Schiphol maakte donderdag bekend volgend jaar 483.000 vluchten te kunnen verwerken, waarvan 293.000 in de zomer.

Schiphol moest opnieuw de capaciteit vaststellen, nadat minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat de experimenteerregeling had ingetrokken. Dat betekende dat een eerder maximumaantal van 460.000 vluchten van tafel ging, tot tevredenheid van de luchtvaartmaatschappijen.

De capaciteit op Schiphol werd daardoor wel later bekend dan gebruikelijk. "We hebben nu krap drie maanden de tijd om dit in te regelen in plaats van de gebruikelijke zes maanden. KLM gaat uiteraard alles op alles zetten om het toegekende aantal vluchten uit te voeren", aldus de maatschappij.

Luchtvaartmaatschappij Transavia laat in een reactie weten "tevreden" te zijn met de 483.000 vluchten op Schiphol. "Zodra het exacte aantal toegekende vluchten bekend is, moeten we gaan zorg dragen dat we onze passagiers een goede reis bieden deze zomer."

Bekijk bericht op "welingelichtekringen.nl - 22-12-2023"

Reacties op dit bericht