Platform Vlieghinder Kennemerland
 

KLM opgepast! Prijsvechter Norwegian wil vanaf Schiphol naar Amerika vliegen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1003 
|
 z24.nl 
tb_vliegtuig_Transavia_PH_HZI_7-6-2014_13.36_uur.jpg

De Noorse luchtvaartmaatschappij Norwegian aast op een basisplek op Schiphol. Vanaf daar wil de prijsvechter naar Noord-Amerika vliegen. "Amsterdam is zeer interessant voor ons als basis voor dagelijkse budgetvluchten naar onder andere Amerika en de Cariben", zegt een woordvoerder van Norwegian tegenover De Telegraaf.

Als Norwegian inderdaad een plek bemachtigt op Schiphol, dan krijgt KLM er een geduchte concurrent bij. De transatlantische vluchten van de Noren zijn flink goedkoper dan bij traditionele maatschappijen. Een enkele vlucht van Oslo naar New York is al te boeken voor minder dan 200 euro. Norwegian denkt in de toekomst zelfs vluchten naar Noord-Amerika aan te kunnen bieden voor bodemprijzen van 69 euro.

Maar zover is het nog niet. Schiphol is pas een serieuze optie vanaf 2017, aldus topman Björn Kjos. Norwegian wil eerst de vloot uitbreiden. Donderdag plaatste het Scandinavische bedrijf een nieuwe order bij Boeing. Voor verre vluchten zijn 19 B787-9 Dreamliners besteld, met een optie op tien extra. Norwegian wil het aantal vliegtuigen uitbreiden tot minstens 300 stuks. Dat is fors meer dan KLM-dochter Transavia, dat nog geen vijftig toestellen heeft. De Ierse prijsvechter Ryanair mikt op 400 vliegtuigen.

Bekijk bericht op "z24.nl"

Reacties op dit bericht