Platform Vlieghinder Kennemerland
 

KLM laat bezorgde medewerkers niet binnen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 487 
|
 .fnv.nl/nieuwsbericht 
hvs_cityhopper_DSC_2520.JPG

Door Casper Schrijver

Bezorgde KLM-medewerkers en een delegatie van de FNV waren vanmiddag niet welkom op het hoofdkantoor van de luchtvaartmaatschappij in Amstelveen. De vakbond wilde samen met de medewerkers de bijna 400 meldingen van KLM-medewerkers aanbieden, die binnen kwamen bij het ultrafijnstofmeldpunt van FNV Schiphol.

Joost van Doesburg, FNV-campagneleider: ‘Wij krijgen steeds vaker signalen waarin medewerkers de link leggen tussen het inademen van ultrafijnstof en hun gezondheid. Dat we vanmiddag niet naar binnen mochten, komt op ons over alsof KLM het niets interesseert.’

Onafhankelijk onderzoek
FNV wil de steun van KLM voor een onafhankelijk onderzoek naar de gevolgen van ultrafijnstof voor mensen die op Schiphol werken. ‘Het is heel belangrijk dat ook KLM vraagt om een onafhankelijk onderzoek naar de hoge concentraties ultrafijnstof. Nu wil Schiphol dat zelf gaan doen, maar wij willen geen discussies over de resultaten. Daarom moet het onderzoek door een onafhankelijke partij worden uitgevoerd’, aldus Van Doesburg.

Maatregelen
Naast het onderzoek willen de medewerkers en de bond dat er per direct maatregelen worden genomen om gezondheidsrisico’s te verminderen. Van Doesburg: ‘Op het vliegveld van Kopenhagen bijvoorbeeld, worden vliegtuigen al niet meer gestart op het platform. Ook worden ze zo gepositioneerd dat de enorme uitstoot bij het starten van de motoren niet meer in de richting van de medewerkers komt.’

Verminderde longfunctie
Aanleiding voor het ultrafijnstofmeldpunt is een RIVM-rapport uit juni 2019 over concentraties ultrafijnstof in de buurt van Schiphol. ‘Daar uit kwam naar voren dat ultrafijnstof tot een verminderde longfunctie bij omwonenden leidt. Als dat al bij omwonenden gebeurt, dan werken de medewerkers op Schiphol helemaal in de gevarenzone’, aldus Van Doesburg. Eerder liet FNV al weten naar de Inspectie SZW te stappen als er geen onafhankelijk onderzoek komt.

Bekijk bericht op ".fnv.nl/nieuwsbericht"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

Zo werkt KLM dus 'responsibly' en 'in balans met de omgeving'. Wees gewaarschuwd!

Geplaatst door wim uit Castricum

Lekkere werkgever.

Geplaatst door Marc uit Almere

‘komt op ons over alsof KLM het niets interesseert.’

Daar hebben omwonenden al 50jaar last van. Het enige wat KLM wilt is groei vd luchtvaart, ten koste van alles! Mens en milieu zijn hierbij ondergeschikt en gedragen zich als lastige pubers.

Geplaatst door Hans Buurma uit Hilversum

De KLM is wel pijlsnel zijn goede reputatie aan het verliezen.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Beste KLM medewerkers, een welgemeend advies:

Zoek zsm een andere baan, ga iets doen wat nuttiger, gezonder en beter is voor de wereld en voor u zelf.
KLM is bankroet, het is de V&D van de luchtvaart, het is in de lucht gehouden door door ons belastingbetalers gegeven steun.
De luchtvaart klapt in elkaar momenteel en KLM is bovendien zeer zwak.
Handel nu!