Platform Vlieghinder Kennemerland
 

KLM en andere maatschappijen spannen kort geding aan vanwege krimp Schiphol

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 735 
|
 nos.nl 
HvS-klimaatmars_2019-03-11-09-32-04.jpg

KLM spant samen met vier andere luchtvaartmaatschappijen een kort geding aan tegen de Nederlandse Staat. Zij zijn het niet eens met de vorig jaar aangekondigde krimp van Schiphol.

De luchthaven moet vanwege geluidsoverlast en milieuvervuiling van maximaal 500.000 vluchten per jaar krimpen naar 440.000 in 2024. De bedrijven vinden dat er niet is gekeken naar alternatieven. Zij zijn ervan overtuigd dat zij minder geluid en CO2-uitstoot kunnen realiseren met behoud van het aantal vluchten.

De KLM en luchtvaartmaatschappijen Delta Air Lines, Corendon, Easyjet en TUI noemen het besluit van het kabinet "onbegrijpelijk". "Het kabinet legt operationele beperkingen op, zonder dat er werkbare alternatieve oplossingen voor geluidsvermindering zijn onderzocht", betogen ze.

De maatschappijen zeggen ervan overtuigd te zijn dat de geluidsoverlast en de CO2-uitstoot ook op andere manieren verminderd kunnen worden.

Werkwijze behouden
Het is nog niet bekend wanneer het kort geding gaat dienen. KLM-topvrouw Marjan Rintel zei eerder al het niet eens te zijn met het kabinetsbesluit.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zegt in een reactie niet op de aangedragen argumenten van de luchtvaartmaatschappijen in te kunnen gaan omdat er nu sprake is van een mogelijke juridische procedure. "Tegelijkertijd willen we de werkwijze behouden waarbij op Schiphol de banen zo worden ingezet dat het de minste hinder oplevert", stelt het ministerie.

Bekijk bericht op "nos.nl "

Reacties op dit bericht

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

‘De maatschappijen zeggen ervan overtuigd te zijn dat de geluidsoverlast en de CO2-uitstoot ook op andere manieren verminderd kunnen worden.’

Ja, door veel van de CO2 uitstoot en de opwarmende effecten van contrails niet mee te rekenen en mensen als tweederangsburger driedubbel te pakken onder die mooie groene vaste vliegpaden (eigenlijk herriegoten)!

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

"In the meantime" in de Zuidvleugel:

RTH AIRPORT WELLICHT EEN GROEN STADSPARK IN 2040? EN SCHIPHOL DAN?

In de gemeenteraad van Rotterdam en door de D66 fractieleider in ZH wordt al een perspectief geschetst met krimp en wellicht sluiting van RTH Airport richting 2040. Gedacht wordt aan een groen stadspark en vrijkomende ruimte voor woningbouw.

Dan is het wel zaak dat vanuit de Zuidvleugel duidelijk wordt gemaakt dat ook rond Schiphol een fikse sanering en reductie van vliegbewegingen ten behoeve van de leefbaarheid, het klimaat en ruimtegebruik noodzakelijk wordt.

Kortom, met een regeringspartij CU die via een nieuwe woordvoerster in Den Haag laat weten naar maximaal 300 k. vliegbewegingen te streven, de LAT relatie van PvdA en GL die niet achter kunnen blijven en al met al schuivende panelen, breekt een nieuw hoofdstuk in het hoofdpijndossier Schiphol aan?

Geplaatst door anoniem1 uit nederland

Het laatste nieuws van de economische genieen van de luchtvaart sector.

Nederlanders die naar het buitenland op vakantie gaan zijn goed voor de nederlandse economie. Want een klein deel van de uitgaven die ze doen komt terecht bij nederlandse reisbureaus en luchtvaart maatschappijen.

En dat wordt gewoon overgenomen door de NOS.

Is dit nu een gevolg van de pandemie die het kritisch denkvermogen van de nederlander ernstig heeft aangetast?
Is dit de NOS die klakkeloos een pr praatje van de sector over neemt en niet is geintresseerd in wat er werkelijk gebeurt.
Of komt dit vanuit een perspectief waarin de nederlandse economie gelijk is aan de luchtvaart sector. En waarin aan de activiteit in de rest van de economie geen enkele waarde wordt toegekend omdat het niet bij een bepaalde groep investeerders terecht komt.

De gigantische onzin die je tegenwoordig in de media zit,van elke kritiek en reflectie ontdaan. Dat is echt iets van de laatste paar jaren.