Platform Vlieghinder Kennemerland
 

KLM een succesverhaal? Dat valt wel mee, vinden de Fransen

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 862 
|
 fd.nl 
tb_vliegtuig_KLM_ASIA_PH-BVB.jpg

Veel Nederlanders zijn ervan overtuigd: de prestaties van KLM stellen die van Air France in de schaduw. Veel Fransen zien dat anders. Volgens hen heeft 'knuffelbedrijf' KLM zijn winst grotendeels te danken aan Air France.

Minister van Financiën Wopke Hoekstra en zijn Franse ambtsgenoot Bruno Le Maire mogen hun meningsverschil over Air France-KLM vorige week publiekelijk hebben bijgelegd, de tegenstellingen binnen de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep blijven levensgroot. In Franse ogen doen de 'Bataven' van KLM het lang niet zo goed als ze zelf vinden.

Nederlanders zien vooral het succes van KLM, dat de afgelopen jaren na forse bezuinigingen flink wist te groeien en inmiddels goed is voor 80% van de winst van de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep.

'Air France met handen en voeten gebonden'

Veel Fransen kijken anders naar de verhoudingen. Dat Air France achterblijft, is volgens hen niet de schuld van het bedrijf zelf, of de stakingen die het bedrijf plagen, maar... [lees meer via onderstaande link]

Bekijk bericht op "fd.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam

“maar omdat de sociale lasten in Nederland zijn veel lager zijn en de landingsrechten in Frankrijk twee keer zo hoog,” aldus de econoom Pascal Perri vorige week op de Franse televisie, “In een gelijk speelveld zouden de zustermaatschappijen veel meer aan elkaar gewaagd zijn.”

Air France-piloot Vincent Bossy sluit zich via Twitter aan bij econoom Perri: “Verhuis je Air France naar Nederland, dan ben je een miljard euro minder aan kosten kwijt. Air France doet bedrijfsmatig gesproken niet onder voor KLM, maar we zijn met handen en voeten gebonden.”

De top van Air France-KLM heeft bij de Franse regering gelobbyd voor lagere sociale lasten. Volgens de luchtvaartmaatschappij liggen die in Nederland 700 miljoen euro lager en in Duitsland 500 miljoen.