Platform Vlieghinder Kennemerland
 

KLM blijft baas over eigen kas

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1192 
|
 telegraaf.nl 
tb_vliegtuig_PH-BGF.jpg


PARIJS - KLM blijft definitief baas over eigen kas. De voltallige raad van bestuur van moederbedrijf Air France-KLM heeft de afspraken bekrachtigd die daar vorige week over zijn gemaakt. Dat liet de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep maandag weten.

Topman Alexandre de Juniac en financieel directeur Pierre-François Riolacci wilden dat KLM overtollig kasgeld zou gaan afstaan aan de holding, zodat die goedkoper zou kunnen lenen. Na verzet vanuit directie en raad van commissarissen van KLM werden die plannen evenwel bijgesteld.

In de raad van bestuur van Air France-KLM zitten, naast de operationele bestuurders van de holding, Air France en KLM, ook toezichthouders. Er zijn zowel Nederlandse als Franse bestuurders, maar de Fransen zijn in de meerderheid.

In een verklaring benadrukt het bestuur de voordelen die zowel Air France als KLM de afgelopen tien jaar heeft ondervonden als gevolg van de samenwerking. De Juniac voegde daar aan toe dat beide maatschappijen „twee keer zo hard moeten werken” om de huidige marktomstandigheden het hoofd te kunnen bieden.

De positie van de topman is het afgelopen halfjaar verzwakt als gevolg van drie winstwaarschuwingen kort achter elkaar. Met name de staking van piloten bij Air France heeft de financiële resultaten over het afgelopen jaar fors geraakt. De Juniac meent evenwel dat de gehele sector kampt met „uitdagingen van een ongekende omvang”.

Air France-KLM publiceert de jaarcijfers op donderdag 19 februari. Dan wordt ook meer duidelijkheid verwacht over nieuwe plannen om de kosten terug te dringen.

Bekijk bericht op "telegraaf.nl"

Reacties op dit bericht