Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Klimaat Natuur & Milieu stapt naar rechter om inzage luchtvaartnormen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1066 
|
 nrc - 09-04-18 
tb_leefomgeving_castricum_Kerkedijk.jpg

Groene belangenclub Natuur & Milieu eist inzage in de berekeningen en modellen die ten grondslag liggen aan de nieuwe internationale CO2-normen voor de luchtvaart. De Nederlandse overheid heeft die gegevens, maar stelt dat ze die niet mag delen met parlementariërs of burgers. Natuur & Milieu spant daarom een rechtszaak aan, die dinsdag begint. Nu stelt VN-orgaan ICAO de nieuwe normen vast op basis van gegevens in een rapport van luchtvaartcommissie CAEP, dat geheim is. Natuur & Milieu vindt dat het publiek recht heeft op die informatie. Door de geheimhouding is een open debat over luchtvaartnormen immers niet mogelijk. Luchtvaart heeft veel invloed op het klimaat. Volgens een berekening van CE Delft komt in Nederland een kwart van de totale CO2-uitstoot van luchtvaart.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Wat heeft de luchtvaartsector te verbergen?

Geplaatst door anoniem1

25% ? dat is wel erg veel. Officieel is het iets van 7-8%. Dat is toch wel een groot verschil,die 25% lijkt vrijwel onmogelijk. Mocht het waar zijn dan is dat toch wel opmerkelijk.

Wat de luchtvaart sector te verbergen heeft is wel duidelijk,het is allemaal nog veel ernstiger dan men wil doen voorkomen. Niet alleen met het geluid,ook met de co2 uitstoot en de effecten van de fijnstof uitstoot op lage hoogte.

Ben wel benieuwd naar die berekening van ce delft,een link naar de bron was in een artikel met deze strekking wel op zijn plaats geweest.

Geplaatst door anoniem uit Gouda Oost

Goed initiatief, geen gesjoemel met onze toekomst! Luchtvaart is niet heilig, gewoon behandelen als ieder ander bedrijf dus.