Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Klachten Rotterdam the Hague Airport verdubbeld

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 2873 
|
 telstar-online.nl 
me_vliegtuig_IMG_0706.jpg

Regio - De vereniging Bewoners tegen Vliegtuigoverlast (BTV) is onthutst over het feit dat in de jaren 2012 tot en met 2014 het aantal meldingen van overlast door vliegverkeer van Rotterdam the Hague Airport (RTHA) meer dan verdubbeld is. De DCMR registreert deze meldingen.

In haar rapportage over het laatste kwartaal van 2014, geeft de DCMR ook een overzicht van het aantal klachten over RTHA over een langere reeks van jaren. Daaruit blijkt dat tussen 2012 en 2014 het aantal klachten is toegenomen van 3.496 klachten naar 7.260 klachten. Helaas een spectaculaire stijging van de ondervonden overlast van RTHA.

De BTV roept de lokale politiek, vooral uit de gemeenten Rotterdam, Schiedam en Lansingerland, op om aan deze vervelende tendens snel een eind te maken. En in elk geval niet in te stemmen met de door RTHA voorgenomen groei van het vliegverkeer, maar te streven naar een gedoseerde krimp van het aantal vliegbewegingen, op dit door grote woongebieden ingeklemd vliegveld. Vooral het aantal vluchten tussen 23.00 uur en 7.00 uur moet verminderen in verband met onderbreking van de nachtrust.

Bekijk bericht op "telstar-online.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Erwin von der Meer uit Castricum

En daarvoor is nu de nieuwe ORS om de klachten van de bewoners, met behulp van de bewoners, weg te masseren.

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit deltametropool

Politiek met de rug naar de samenleving?

Verdubbeling van het aantal vluchten in de komende acht jaar, dat is de huidige doelstelling van deze satelliet van de Schiphol Group. En ook dat schijnt weer gewoon te passen in de door Hans Alders met verve uitgedragen dubbeldoelstelling.
Nog zonder 7e baan bij Schiphol zelf worden intussen in totaal al 680.000 vluchten per jaar mogelijk en wordt het spoorvervoer, infra, urbaan, ruraal en water/groen van een groot deel van ons land ondergeschikt gemaakt aan het machtsmonopolie van deze Schiphol Group.

Het zal niet verbazen dat in Den Haag intussen in beslotenheid wordt vergaderd over de nieuwe, baanbrekende OMGEVINGSWET die in 2017 zal worden ingevoerd.....................................

Geplaatst door H. Teunisse uit Rotterdam

Echt een probleem!! Veel mensen ondervinden overlast van het vliegverkeer. Vooral in de vroege ochtend en tegen de nacht. Ook in het weekend gaat het maar door. De luchthaven probeert geen oplossing te zoeken voor de problemen, maar bagatelliseert deze overlast. En wil nu zelfs 75% meer vluchten en dus vliegtuigoverlast toelaten!!
Een verkeerde luchthaven op een verkeerde plek.

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Hondsbrutaal ! MP Rutte heeft het over de Rechtstaat Nederland... W.b Schiphol en de Luchtvaart is het al vanaf 1990 EEN BANANEN republiek.... Zie de Dissertatie van Dr M.Huijs TU Delft: 20 jaar manipulaties in het Schipholdossier... Het vroegere ministerie VenW , nu dus Min I en M... heeft al jaren een incestuese verhouding met de Luchtvaartjongens inclusief LVNL. VROM , milieu dus werd OPGEGETEN door VenW . Handige sujetten die VVDers.. De Inspectie , die vroeger nog goed werk deed handhaaft niet meer. Daar hebben ze de mensen niet voor,aldus de Inspectie... En directeur Nijhuis van Schiphol lacht zich rot... Salaris 2014 € 960.000 p jaar
........... !