Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kennisgeving: notitie reikwijdte en detailniveau (plan MER)

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1955 
|
 platformparticipatie.nl 
HvS_Logo-rijksoverheid-instrastructuur-en-Waterstaat.png

Het project bevindt zich in fase 1. U kunt een zienswijze indienen op de notitie reikwijdte en detailniveau (NRD) van 20 maart tot en met 16 april 2019.

De notitie reikwijdte en detailniveau beschrijft de onderwerpen (reikwijdte) die de planMER onderzoekt en met welke diepgang (detailniveau). In de planMER geeft IenW aan welke ambitie, strategie en maatregelen ze heeft getoetst bij elke denkrichting. Daarna kiest het ministerie een pakket aan maatregelen voor de luchtvaartnota.

Zienswijze indienen
Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur digitaal via het zienswijzenformulier. U kunt bijlagen met uw zienswijze meesturen (maximaal 25Mb).

U kunt uw zienswijze geven over de hele NRD. Wij vragen specifiek uw zienswijze over deze 3 onderwerpen:

1. Denkrichtingen luchtvaartnota: leefomgeving, klimaat, economie, en veiligheid als basis;
2. Toetskader: criteria waarop de planMER toetst;
3. Participatie en procedure: inspraak en de stappen tot het besluit over

* Dien hier uw zienswijze digitaal in (let op: link opent in nieuw venster)

* Meer mogelijkheden om uw zienswijze in te dienen (let op: link opent in nieuw venster) kunt u hier.

Inzage
De papieren documenten liggen van woensdag 20 maart tot en met dinsdag 16 april 2019 ook ter inzage op de volgende locaties:

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (tijdens openingstijden)
Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag (alleen op afspraak: 070 456 89 99)

Provinciehuis Zeeland Abdij 6 4331 BK Middelburg
Provinciehuis Zuid-Holland Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag
Provinciehuis Noord-Holland Dreef 3 2012 HR Haarlem
Provinciehuis Flevoland Visarenddreef 1 8232 JN Lelystad
Provinciehuis Utrecht Archimedeslaan 6 3584 BA Utrecht
Provinciehuis Noord-Brabant Brabantlaan 1 5216 TV Den Bosch
Provinciehuis Limburg Limburglaan 10 6229 GA Maastricht
Provinciehuis Gelderland Markt 11 6811 CG Arnhem
Provinciehuis Overijssel Luttenbergstraat 2 8012 EE Zwolle
Provinciehuis Drenthe Westerbrink 1 9405 BJ Assen
Provinciehuis Groningen Sint Jansstraat 4 9712 JN Groningen
Provinciehuis Fryslân Tweebaksmarkt 52 8911 KZ Leeuwarden

Wat gebeurt er daarna?
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) leest alle zienswijzen. In een nota van antwoord beschrijft IenW wat er met de zienswijzen gebeurt. De opbrengst gebruikt IenW voor de luchtvaartnota 2020-2050 die in de tweede helft van 2019 verschijnt.

Bekijk bericht op "platformparticipatie.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door M

Kan iemand uitleggen over welke MER dit gaat? Lelystad, Schiphol of anders?

Het komt op mij nog al vaag over.

Ik ben fel tegen alle luchtvaart, ze maken de natuur en leefomgeving kapot.

Geplaatst door sara

Ik begreep deze ook niet, maar dat is waarschijnlijk ook de bedoeling. En helaas.... stemmen had geen zin. Forum voor democratie en VVD yes dat is Nederland.

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

@Sara,

Nou niet alleen NL, van Uitgeest tot Uithoorn van Assendelft tot Aalsmeer.
Van Heemskerk tot Hoofddorp enz.
De pro vliegtuigpartijen allemaal bovenaan met een beetje GL ertussen.
Ik begrijp er echt niks van, al die gemeenten met ‘ik heb overlast van shithol’ .

En dan durft een zeer kleine minderheid uit deze gemeenten mij hier in de IJmond een vliegveld in zee in de mik te duwen!?!?

Laat De Kust Met RustGeplaatst door anoniem2


Geplaatst door anoniem2(niet die hiervoor)

@Sara, @Michel

Ik zie het niet zo somber in als jullie. Ja FvD heeft veel gewonnen maar ze hebben zich al als paria neergezet en ik verwacht ook niet dat er een coalitie met ze gesmeed kan worden. Dan blijft groenlinks over en die zijn meer pro-klimaat. D66 en Christenunie zijn ook veel groener en ik zie daar ook geen zin om met FvD te regeren. Zelfs VVD heeft er volgens mij geen zin in. Men wil ze momenteel alleen niet uitsluiten omdat dat in het verleden erg negatief uitpakte in de peilingen.

Tevens denk ik dat FvD zoiezo niet wil meebesturen omdat ze dan automatisch lid zouden worden van het "Partijkartel".

Geplaatst door sara

Ik hoop het heel erg!. en groen links en de partij van de dieren hebben samen meer stemmen dan deze malloot. Het gaat mij er om dat te veel mensen in Nederland een bepaalde denkwijze hebben, waar anders omgaan met de omgeving helemaal niet bij hoort ( volgens mij is het gros ''Ze moeten er maar niet gaan wonen'' Ik had laatst een vrouw uit van het Amstelveens gemeente huis aan de telefoon en ze zei het mijn- keuze- was om hier te wonen. Heel gek, ja natuurlijk heb je altijd een keuze. Het is een soort idee van lozers en winnaars en niks er tussen in.

'' Of omdat het een keer warm is er nog geen klimaat verandering, het was altijd al''. ( Nee heerlijk hoor dat weer...) Ook dat is lastig punt vind ik, omdat er inderdaad altijd veranderingen waren. Ik kan ook niet zeggen dat ik zeker weet dat het waar is, ik vertrouw op de wetenschap, maar ik weet ook dat daar dingen mis zijn. Ik weet wel wat ik zie, vorig jaar grote droogte, en dat stond niet op zichzelf. Als het niet menselijk moeten we toch veranderen, en er samen voor gaan de natuur helpen in plaats van nog meer slopen.

Dan is er echt een soort haat tegen links, er is een soort schuld van alles dat nu mis is. Geen ruimte voor nuance of zo. Wat mij opvalt is bijvoorbeeld de goedkope vrachtwagen chauffeurs uit voormalig Oostblok de banen ''pikken '' van de Nederlandse chauffeurs, de schuld van links en van Europa waarschijnlijk. Maar ligt de schuld niet bij de transportbedrijven die goedkope krachten wil? En dat hele akelige groei model? Is de hele migratie stroom die opgang gekomen is tijdens de jaren 60-80 niet gewoon gekomen omdat we hier goedkope krachten nodig hadden. Ook de polarisatie baart me grote zorgen, acht we gaan het zien, het is lente!

Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam

Die lijsttrekker van het FvD in Noord Holland — Dessing — is assistent-luchtverkeersleider. Z'n werkgever zal 'm wel vrijstellen om z'n nieuwe taak uit te voeren.
Affijn, in Amsterdam hebben ze 't wel begrepen en gelukkig heeft Amsterdam iets in de melk te brokkelen op Schiphol, itt al die VVD en FvD gemeenten in de provincie.

Geplaatst door Anoniem1

Misschien valt het mee. Groen links en pvdd zijn ook gegroeid en ik denk dat forum veel heeft geprofiteerd van de relatief lage (in vergelijking 2e kamer) opkomst. (nieuwe anti establishment partij met gemotiveerde kiezers)
Of men in de 2e kamer ook zo groot zal worden dat betwijfel ik. Forum heeft ook wel een paar goede punten,zoals bijvoorbeeld directe democratie en terug draaien basisbeurs lening (dit is misschien waar d66 het heeft laten liggen want dat waren traditioneel altijd hun punten).

Eerst maar kijken wat het word al ben ik niet heel erg optimistisch. Vrees dat fvd veel dingen heeft gezegt die de mensen graag willen horen maar waar ze in de praktijk niet veel waar van gaan maken,wat dan over gaat blijven zijn de traditionele vvd ideeen,maar dat is voor veel mensen niet de reden geweest om op deze partij te stemmen.
Rutte de overwinnaar tegen het opkomende populisme van 2 jaar geleden steekt hand uit naar een partij die nog populistischer is dan pvv. Het kan verkeren maar kan het wel begrijpen.

Links krijgt van alles de schuld en het is vaak onzin. De haat tegen links die doet pijn want het is grotendeels niet terecht. Rechts beleid dat niet populair is wordt gewoon links beleid genoemd. Integratie Europa een links idea, onzin maar zo wordt het wel voorgesteld.
De vvd zou teveel naar links zijn getrokken,ook dat betwijfel ik want in het algemeen is alles rechtser geworden (ook pvda,cda,d66). En zelfs als het waar was,dan is het meer naar het centrum bewegen juist dat wat de vvd groot heeft gemaakt. Traditioneel is het altijd een partij geweest met rond de 20 zetels.

Ben niet blij met uitslag maar kan er wel mee leven. Democratie is toch een mooi iets ongeacht de uitkomst.

Geplaatst door anoniem1

We hebben in Nederland al sinds balkenende beleid dat gemaakt word door rechtse partijen. Ook vvd en pvda was rechts (met groot verlies pvda tot gevolg).
Hoe kan men dan van alle dingen waar men nu onvrede over heeft links de schuld geven?

Onbereikbaar starterswoning en wacht tijd sociale woning:gevolg van het knijpen van de woningbouw in Nederland sinds mensenheugenis in combinatie met opkoop programma ecb. Hoge prijzen zijn goed voor de banken,kunnen ze meer uitlenen.
Het zijn de rechts partijen die bezuinigen op sociale woningbouw (via de belasting geld terughalen) en het meer aan de markt over laten,niet de linkse partijen.
Uitkleding zorg en onderwijs:gevolg bezuinigingen op zorg en onderwijs onder vvd kabinet. Geld terug gegeven aan bedrijfsleven via verlaging venootschaps belasting etc.
Arbeids Migratie:Goede en goedkope arbeids krachten voor bedrijfsleven,helpen ons met vergrijzing om te gaan. Komt van vno/ncw al zijn vrijwel alle partijen het hier wel mee eens zelfs de pvv denk ik. Hoe moeten anders al die nieuwe luchtvaart banen ingevuld gaan worden,werknemers moeten toch ergens vandaan komen en de autochtone nederlander vergrijst.
Vluchtelingen:Binnen redelijke grenzen menselijk en sociaal zijn voor kwetsbare groepen. Dit heeft elke partij wel in zich en in het bijzonder de christelijke partijen. Het is niet iets dat specifiek van links komt en de verschillen die er zijn zijn toch meer nuances dan fundamenteel.
Partij kartel/old boys:dit zijn geen linkse mensen.
Kosten energie transitie voor huishoudens:zijn de rechtse partijen die de kosten zo verdelen dat ze grotendeels bij de huishoudens terecht komen.
Toename ongelijkheid,middenklasse en onderkant onder druk:komt door de verdeling van geld via belasting,toeslagen en uitkeringen. Is toch vooral de vvd geweest die deze keuzes heeft gemaakt.
Zzp-ers en onzekere situatie voor veel werknemers:flexibilisering van de arbeidsmarkt om Nederland competitief te houden. Vno/nvw al zijn de meeste partijen het hier wel mee eens. Is niet iets dat van links komt.
Veiligheid:nederland is het meest veilige land van Europa op Scandinavie na.

(voor de duidelijkheid:dit zijn niet mijn ergenissen of ontevreden heden. Het zijn de zaken waarvan je hoort en leest dat mensen er ontevreden over zijn. Er word ook campagne gevoerd op sommige van deze zaken)
Slecht is het niet in Nederland in tegendeel. In weinig landen hebben de mensen het beter.
Er zijn veel en goede kansen voor de mensen in Nederland zowel voor werk als opleiding. En in vergelijking met veel andere landen is het een heel erg eerlijk verdeeld land.

Maar om dan van al het mogelijke waar mensen ontevreden over zijn links de schuld te geven,dat is niet serieus. Het slaat werkelijk nergens op maar het is iets waar veel mensen helaas wel voor vallen.
Links in Nederland is te rationeel en te lief en goed om daar in mee te gaan,het zit niet in hen.

Geplaatst door anoniem1

Misschien is forum wel te verleiden tot een zee vliegveld in het zuidwesten van Nederland.
Hoe je het ook went of keert,de herrie en uitstoot van vliegtuigen is niet goed voor mensen. Bewust en onbewust en of men er nu heel veel of weinig last van heeft. Het wegnemen van die overlast en verontreiniging zou de kwaliteit van de nederlandse bevolking op lange termijn enorm goed doen. En zelfs een kleine verbetering van die kwaliteit,bijvoorbeeld door een gemiddeld genomen licht hoger opleidings niveau,kan economisch gezien een enorm positief effect hebben op de concurentie kracht van Nederland. Het versterkt ons toch al sterke punt nog meer.
Dan is er ook nog de directe welzijns en gezondheids winst voor de mensen,welke ook een zekere waarde vertegenwoordigd.

De uitstoot die blijft maar op dit moment zou ik al blij zijn met een halvering van het probleem.

Geplaatst door sara


Geplaatst door sara


Geplaatst door M.

Er zitten maar 525.600 minuten in een jaar! Reken zelf maar na.
Hoe haalt de overheid het in zijn hoofd on nog te groeien.