Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Kamermeerderheid wil vliegveld Beek als opvangmogelijkheid

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 663 
|
 1limburg.nl - 04-10-2017 
wp_politiek_3697.JPG

Door Jean van Hoof

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer wil dat bekeken wordt of een deel van het vrachtverkeer dat in de toekomst niet meer terecht kan op Schiphol, op Maastricht Aachen Airport kan worden opgevangen.
Een motie van het Sittardse CDA-Tweede Kamerlid Martijn van Helvert daarover kan in ieder geval op de steun rekenen van VVD, PVV, D66, PvdA en ChristenUnie. Samen zijn die zes partijen goed voor 105 van de 150 zetels in de Tweede Kamer.

Opvangmogelijkheid
In de motie worden 'andere vliegvelden' in Nederland genoemd als opvangmogelijkheid voor vracht van Schiphol. Maar het vliegveld in Beek wordt als enige uitdrukkelijk genoemd als optie.

Ondersteuning
PvdA-staatssecretaris Sharon Dijksma had geen probleem met de motie omdat ze die ziet als ondersteuning van het beleid dat zij al voert.
Dinsdag stemt de Tweede Kamer over de motie.

Bekijk bericht op "1limburg.nl - 04-10-2017"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum


Geplaatst door Peter uit badhoevedorp

Zo zie je maar, een zeer grote meerderheid van de kamerleden is voor groei van Schiphol én voor gelijktijdige groei van de overige luchthavens in Nederland.

Ook de geweerde oude herriebakken uit België zijn uiteraard gewoon meer dan welkom in Nederland.
https://www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/3/airports/vrachtmaatschappij-houdt-het-voor-gezien-op-zaventem

Nederland gaat in rap tempo naar 600.000+ vluchten. De meerderheid van de bevolking en kamerleden heeft schijt aan de nadelen van herrie, vervuiling, verspilling en subsidiëring van de luchtvaart.
Enkel een volgende crisis zal een abrupt einde maken aan de door subsidie overeind gehouden bloeiende luchtvaartbranche. Wanneer die komt is ongewis, maar dat ie komt staat vast.

Geplaatst door Michiel uit Voorschoten

"Verborgen staat" heeft nog meer in petto om haar doelstellingen te bereiken. De marionetten van de gevestigde orde in Den Haag zullen gehoorzaam de bevelen opvolgen.
Gevolgen uit eigen ervaring. Vakantie in het Limburgse Gulpen: regelmatig vliegtuig lawaai. Vakanties in de Kempen en Baronie: regelmatig vliegtuig lawaai. Op bezoek bij kennis in Rotterdam Overschie: geen gesprek meer mogelijk in de tuin. Ervaring in ons dorp bij Leiden: chronische overlast van laagvliegers. Dadelijk weer een vakantie op de Veluwe of Salland, niet meer zonder vliegtuig lawaai.
M.a.w. we worden bedekt onder een deken van vliegtuiglawaai en contrails. Wie dempt het moeras van "verborgen staat" en haar handlangers. Wij? geen kans want de mobiele eenheid staat al klaar. Demonstreren? "verborgen staat" marginaliseert de frustraties via de top van de ijsberg: Dijksma, Elbers, Nijhuis, Rutte, Juncker, Tusk....
Wat helpt wel? De financiële toestand van deze wereld. Een schuldenbom van 220 biljoen dollar als erfenis van 30 jaar crimineel ego neoliberalism en graai kapitalisme voor o.a. de top van de ijsberg. En corrupte centrale banken, als verlengstuk van "verborgen staat" die nu gedwongen worden om de maatschappij te demonetiseren voor de volgende crisis. Oftewel gratis geld wordt langzaam afgeschaft. Gevolg rente gaat sterk stijgen en de zeepbellen op beurzen (w.o. KLM en ander mij's) en woningsmarkt zullen knappen. Wat een doemdenken?? Niets geleerd van 1987, 2000, 2008, 2011....
Het gaat gebeuren, wanneer dat is nog onbekend. De Big Reset komt, de vraag is hoe loopt het af. Maar dat het stiller in de lucht wordt, wereldwijd, is wel bijna zeker. Nog veel stiller dan na 2008.