Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kamer wil kunnen oordelen over regeling Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 289 
|
 omroepflevoland.nl - 16-06-2020 
HvS-2e_kamer_18-12-2018.JPG

De Tweede Kamer wil dat minister Cora van Nieuwenhuizen de zogeheten verkeersverdelingsregeling voor Lelystad Airport ter beoordeling aan de Kamer voorlegt. Een meerderheid van de Kamer heeft dat dinsdagmiddag uitgesproken in een motie, die was ingediend door de SGP.

De minister houdt vast aan haar plan om Lelystad Airport in november volgend jaar te openen (Lees hier). Zij wil dat doen op basis van een regeling, die het vliegverkeer tussen Schiphol en Lelystad verdeelt.
Na uitvoerig overleg met de Europese Commissie wil de minister op Lelystad vluchten toestaan, als luchtvaartmaatschappijen die op Schiphol opgeven. Tegelijk wil Brussel dat er ook plekken beschikbaar blijven voor maatschappijen, die nu nog niet op Schiphol actief zijn.

De Tweede Kamer heeft met deze nieuwkomers grote moeite. Een meerderheid heeft zich al in 2018 in een motie van de SP uitgesproken tegen zelfstandige groei van Lelystad. De minister beloofde toen de regeling aan de Kamer voor te leggen, maar zei eind vorig jaar dat dit niet nodig was. Met de dinsdag aangenomen motie wordt zij hier nu toch toe gedwongen.

Moties van de Partij voor de Dieren, SP en GroenLinks om de verkeersverdelingsregeling maar helemaal in te trekken of de uitbreiding van Lelystad Airport af te blazen, werden verworpen.

Bekijk bericht op "omroepflevoland.nl - 16-06-2020 "

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kabinet KLM (Volg mij op Twitter) uit Badhoevedorp

Op PvDieren SP en GL na zit de HELE kamer nog steeds in VOLSTREKTE ONTKENNING.
De hele sector is bankroet, reizigers trappen op de REM. Hoezo Uitbreiden?!
Door deze hele Kop-in-het-zand strategie worden de problemen voor de sector met de dag GROTER. KRIMP en Saneren zsm!