Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kamer wil einde aan vluchten naar Brussel

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 773 
|
 telegraaf.nl - 05-03-2019 
hs.png

DEN HAAG - De Tweede Kamer laat KLM een week na de bejubelde machtsgreep bij Air France-KLM alweer vallen. Een meerderheid steunt een voorstel van GroenLinks om te stoppen met vluchten tussen Amsterdam en Brussel.

Er zijn dagelijks meerdere vluchten tussen de twee hoofdsteden. De lijn wordt vooral gebruikt door overstappers. KLM biedt samen met NS en Thalys al treintickets aan als alternatief voor reizigers, maar laat de keuze aan de klant.

Volgens GroenLinks-Kamerlid Kröger moeten deze reizigers voortaan met de trein: „Dit is vrijwel altijd sneller en is altijd beter voor het milieu.” Coalitiepartijen D66 en ChristenUnie hielpen de milieupartij aan een meerderheid. VVD en CDA stemden tegen.

Haalbaarheid
Het is nog maar de vraag of het kabinet iets kan met het voorstel van de Tweede Kamer. De Europese Unie heeft een liberale luchtvaartmarkt. Brussel staat niet toe dat nationale overheden maatschappijen dwingen om te stoppen met vliegen op bepaalde bestemmingen.


Bekijk bericht op "telegraaf.nl - 05-03-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam

De Christendemocraten en de Groenen in België — sluiten zich aan bij dit initiatief. Ze willen dat trein- en vliegvervoer fiscaal gelijk worden behandeld en vragen om te onderzoeken of het mogelijk is om spoorverbindingen die concurreren met de luchtvaart te subsidiëren. De trein moet volgens hen de goedkoopste en beste optie wordt op afstanden tot duizend kilometer.
Aldus het Belgische blad Knack